Η αναζήτηση για αύξηση των ταχυτήτων στην ασύρματη μετάδοση σημάτων έχει πλέον φτάσει, προς το παρόν, στον προορισμό της. Το όνομα αυτής,  Li-Fi, μια υπερ-γρήγορη εναλλακτική λύση σε Wi-Fi, τελικά έρχεται από τα ερευνητικά εργαστήρια στον πραγματικό κόσμο. Μια Εσθονική startup εταιρία έχει εφαρμόσει την τεχνολογία σε ένα εμπορικό πλαίσιο. Η Velmenni, μια πρόσφατη εκδήλωση startup επιχειρήσεων στο Ελσίνκι, αποκάλυψε ότι έχει αρχίσει trialling την τεχνολογία εντός των γραφείων και σε βιομηχανικά περιβάλλοντα στο Ταλίν.


Η τεχνολογία Li-Fi που χρησιμοποιείται  από την Velmenni  είναι σε θέση να στείλει τα δεδομένα με ταχύτητα έως 1Gbps - περισσότερες δηλαδή  από 100 φορές πιο γρήγορα από τις τρέχουσες τεχνολογίες Wi-Fi. Σε αυτές τις ταχύτητες, μια ταινία υψηλής ευκρίνειας θα μπορούσε να κατέβει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το Li-Fi είναι μια ασύρματη τεχνολογία παρόμοια με το Wi-Fi που επιτρέπει στα δεδομένα να σταλούν σε υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας ορατό φως επικοινωνίας (VLC). Εφευρέθηκε από τον καθηγητή Harald Haas από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Li-Fi έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με Wi-Fi.

Li-Fi επιτρέπει μεγαλύτερη ασφάλεια σε τοπικά δίκτυα, όπως το φως δεν μπορεί να περάσει μέσα από τοίχους, πράγμα που σημαίνει, επίσης, ότι υπάρχει μικρότερη παρεμβολή μεταξύ των συσκευών. Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα που προσφέρει η τεχνολογία. Αξιοσημείωτο είναι ότι ερευνητές έχουν επιτύχει ταχύτητες των 224 gigabits ανά δευτερόλεπτο σε συνθήκες εργαστηρίου.