Ο όγκος των δεδομένων που διαχειριζόμαστε αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς.Κάθε μέρα που περνά χιλιάδες αρχεία με βίντεο , εικόνες μουσική και έγγραφα ζητούν έναν χώρο αποθήκευσης στο διαδίκτυο.
Η ανάγκη να έχουμε έμμεση πρόσβαση στις πληροφορίες από οποιαδήποτε σημείο και αν βρισκόμαστε δημιούργησε την έκρηξη του φαινομένου του Cloud Storage.
Αν και τα πρώτα δειλά βήματα χρονολογούνται στα μέσα της δεκαετίας του 90 με την τότε επαναστατική παρουσίαση και ανάπτυξη του FTP η εξέλιξη ήταν ραγδαία με την είσοδο της εικόνας σε οποιαδήποτε μορφή και αν αυτή έχει στην καθημερινή ζωή μας.
Ο αυξανόμενος όγκος ανταλλαγών των δεδομένων έκανε πολλές εταιρείες να στραφούν προς το Cloud αφού έδινε λύσεις και ευελιξία πρόσβασης για τους ίδιους και τους πελάτες τους, μέσα στην παγκόσμια αγορά.
Έτσι δημιουργήθηκαν εταιρείες του χώρου που δίνουν είτε δωρεάν είτε με αμοιβή χώρο αποθήκευσης στο Cloud όπως η Dropbox, Google Drive, η Box κτλ.
Παρόλο όμως που οι ανάγκες αποθήκευσης τόσο των εταιρειών όσο και των ιδιωτών αυξάνονται ορισμένες από αυτές όπως η OneDrive της Microsoft ανακοινώνουν μείωση του προσφερόμενου δωρεάν χώρου έτσι ώστε να αυξήσουν τα δικά τους κέρδη. Αυτό αποτελεί ένα πλήγμα όχι βέβαια για τις πολυεθνικές αλλά για τους ιδιώτες.
Σε αντιστάθμιση της μείωσης του χώρου παρουσιάζεται αύξηση των εταιρειών που προσφέρουν χώρους αποθήκευσης στο Cloud, καθώς και όλο περισσότερες είναι οι συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ των παρόχων. Πρόσφατα το Pc Magazine ανακοίνωσε μια τέτοια έρευνα ενώ στο C|NET θα βρείτε μια από τις καλύτερες αναλύσεις για όλους τους γνωστούς παρόχους του διαδικτύου.
Παρακάτω σας δίνουμε τα δύο link για να μπορέσετε να πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες:
PCMagazine C|NET
Παρακάτω σας δίνουμε τα δύο link για να μπορέσετε να πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες:
PCMagazine C|NET
Για να μπορέσετε όμως να συγκρίνετε τους παρόχους cloud πρέπει να ξέρετε τι στόχους έχετε, και πώς το σύννεφο θα σας βοηθήσει να τους επιτύχετε. Κάντε μια εκτίμηση για το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το σύννεφο, πόσους πόρους χρειάζεστε, πόσους χρήστες έχετε και ποιες μπορεί είναι οι ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Μόλις ξέρετε τι θέλετε, προχωρήστε στην επιλογή των παρόχων λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που αναφέρονται παρακάτω: