Θυμίζουν στα μέλη τους, να ελέγχουν πάντα τις "υπηρεσίες τοποθεσίας" για να βεβαιωθούν ότι τα τηλέφωνά τους, δεν θα τους αποκαλύψουν πού βρίσκονται. Τους προτρέπουν να μην χρησιμοποιούν Instagram, διότι αυτό  ανήκει στο Facebook, το οποίο "έχει μια κακή φήμη όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής." Και ζητούν να μην γίνεται  χρήση του Dropbox, επειδή η πρώην υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις είναι μέλος του διοικητικού της συμβουλίου των επενδυτών, και ο Edward "Snowden δεν προτείνει τη χρήση της υπηρεσίας."

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκτεταμένες συμβουλές ασφάλειας από ένα 32-σελίδο Αραβικό έγγραφο που οι αναλυτές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα στην αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point, ανακάλυψαν μετά από περίπου ένα χρόνο από την παρακολούθηση αρκετών γνωστών, του Ισλαμικού Κράτους, διαδικτυακών φόρουμ.

Το διδακτικό εγχειρίδιο περιλαμβάνει μια λίστα με συνδέσμους και περιγραφές για πάνω από 40 καταναλωτικά προϊόντα που βοηθούν στην ασφαλή, γραπτή και προφορική, επικοινωνία σχεδόν σε κάθε ψηφιακή πλατφόρμα -  πράγμα που  νιώθουν υπερήφανοι οι ίδιοι για τις online συμβουλές περί της ασφάλειας.

Το "σχολείο" της κρυπτογράφησης περιλαμβάνει ένα 24-ωρο Τζιχάντ Help Desk,  Με επικεφαλής μια ομάδα πέντε τουλάχιστον μελών του πυρήνα, με μεγάλη τεχνική κατάρτιση, λειτουργεί ως ένα σύστημα υποστήριξης για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο κίνημα της τζιχάντ.

Μέρα ή νύχτα, τα ενδιαφερόμενα μέλη μπορούν να συνδεθούν με την ομάδα για να ζητήσουν  βοήθεια για την εξασφάλιση των επικοινωνιών τους - από το πως θα αλλάξουν την μεταδιδόμενη τοποθεσία για φωτογραφίες που έχουν ληφθεί ή να βρουν τον πιο ασφαλή τρόπο για την αποθήκευση πληροφοριών στο σύννεφο, είναι μερικά που αναφέρει ο Josh Meyer του NBC.

Αυτό είναι το το μεταφρασμένο κείμενο -οδηγός



Στις μετέπειτα ημέρες, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι, που σκοτώθηκαν 129 ανθρώποι,  έγινε σαφές ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκουν όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθούν την επικοινωνία μεταξύ των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όπως το Yahoo News ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, πολλοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την έγκριση της ομάδας του εξελιγμένου λογισμικού κρυπτογράφησης, όπως το πρόγραμμα περιήγησης στο Web Tor ή την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, για την αδυναμία να εντοπίσουν πιθανές απειλές. Άλλωστε σε μια ακρόαση από το Κογκρέσο, ο Διευθυντής του FBI James Comey χαρακτηρίζει αυτή τη νέα εξέλιξη όσον αφορά την ικανότητα της ομάδας ότι "όλο και βαδίζει στο σκοτάδι."