Το Word Flow keyboard, το γνωρίσαμε μέσα από τα Windows 8 και 8.1 mobile  και ξεχώρισε για την ιδιαίτερη χρηστικότητα του, στην πληκτρολόγηση κειμένου. Ιδιαιτερότητα είναι ότι δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει ο χρήστης τις λέξεις γράμμα - γράμμα  αλλά να τις σχηματίσει σύροντας το δάχτυλό του πάνω από το πληκτρολόγιο και ακολουθώντας την σειρά των γραμμάτων που "υλοποιούν" την επιθυμητή λέξη.

Όμως το πρόβλημα ήταν η υποστήριξη του Word Flow keyboard από επιπλέον γλώσσες πληκτρολογίου εκτός Αγγλικών. Η καινοτομία αυτή της Microsoft ολοκληρώθηκε επιτυχώς στα Windows 10 mobile αφού, και αυτό μας αφορά άμεσα, το Word Flow keyboard πλέον υποστηρίζει και την Ελληνική. 

Η λειτουργία του κάθε αυτή, σε συνδυασμό με τις γραμματικές και ορθογραφικές προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση, το καθιστά πραγματικά, την καλύτερη εφαρμογή πληκτρολογίου για ταχύτερη πληκτρολόγηση. Από την εμπειρία μου στην χρήση των Windows 10 mobile, μέσα από το πρόγραμμα Windows Insiders, διαπίστωσα πραγματικά, ότι το Word Flow keyboard είναι ότι καλύτερο στην πληκτρολόγηση για την Ελληνική γλώσσα. Η Microsoft εισήγαγε μια επιπλέον καινοτομία στο πληκτρολόγιό της, εξοπλίζοντας το με ένα mouse, σε σχήμα σταυρού , ώστε να διευκολύνει την μεταφορά του δείκτη πληκτρολόγησης ανάμεσα στις λέξεις ή στα γράμματα του κειμένου. 
Word Flow keyboard στα Windows10 mobile

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η Microsoft σχεδιάζει να εφαρμόσει το Word Flow keyboard και σε τηλέφωνα με iOS ή Android αλλάζοντας την κλασική του εμφάνιση, καθιστώντας  την δυνατότητα του χρήστη στην  one-handed typing ακόμα πιο λειτουργική. Το υπό γωνία κυκλικό πληκτρολόγιο στην έκδοση για  iPhone θα αποτελέσει, κρίνοντας από την έως τώρα χρήση του, ίσως το πιο εύχρηστο για ουσιαστικό typing app που θα έχει κατασκευαστεί. 
Word Flow keyboard  σε iPhone
Σημειωτέων ότι η Microsoft  ξεκίνησε την ανάπτυξή του Word Flow keyboard εδώ και 4 περίπου χρόνια, δείχνει ότι η εταιρεία έχει κάνει σοβαρή πρόοδο στην ανάπτυξη ευφυών εφαρμογών, πλέον της Cortana.