Πέρυσι, η Microsoft λάνσαρε  τα Windows 10 ως "Προαιρετική Ενημέρωση" στο Windows Update για όλες τις συσκευές που λειτουργούσαν με  τα Windows 7 και Windows 8.1
www.eaphelp.blogspot.gr

Ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα, η Microsoft επανακατηγοριοποίησε τα Windows 10 ως "Συνιστώμενη ενημερωμένη έκδοση". Ανάλογα με τις ρυθμίσεις του Windows Update σας,
αυτό μπορεί να προκαλέσει τη διαδικασία αναβάθμισης να εκκινηθεί αυτόματα στη συσκευή σας. Πριν από την αναβάθμιση που αλλάζει το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας, θα σας ζητηθεί σαφώς να επιλέξετε εάν προτίθεστε να συνεχίσετε  ή όχι. Και φυσικά, αν επιλέξετε να αναβαθμίσετε τότε θα έχετε 31 ημερών προθεσμία για να επαναφέρετε την προηγούμενη έκδοση των Windows σας, αν δεν σας ικανοποιούν.

Παρόλα αυτά όμως, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, αφού εκτός από την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, είναι υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους και  τα προγράμματα οδήγησης τους, αφού ορισμένες από αυτές που διαθέτουν οι υπολογιστές τους δεν "αναγνωρίζονται" από το νέο λειτουργικό.


Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι επιθυμούν να αγοράσουν αυτή την περίοδο υπολογιστή PC ή Laptop καθώς θα πρέπει να βεβαιωθούν αν το hardware της συσκευής είναι συμβατό με τα Windows 10, ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων, αφού στην Ελληνική αγορά τελευταία λανσάρονται και συσκευές με χαμηλό κόστος αλλά  μη αναβαθμίσιμες.

Η δυσανασχέτηση όμως συνεχίζεται για τους Windows Mobile χρήστες, μιας και η Microsoft έχει κρατήσει σιγή ιχθύος για την έναρξη της  πολύ αναμενόμενης μετακύλισης στα Windows 10. Μέχρι στιγμής τα Windows 10 Mobile διατίθενται μόνο στις νέο-κυκλοφoρίας συσκευές όπως το Lumia 950 και σε όσους συμμετέχουν στο Windows Insiders πρόγραμμα.