Στη πρώτη θέση οι Γυναίκες στον προγραμματισμό σύμφωνα με το Github

Μια νέα έρευνα υποδεικνύει ότι στον προγραμματισμό τη πρώτη θέση  για έναν ολοκληρωμένο κώδικα τη κατέχουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες.
Αν και ο κώδικας προγραμματισμού που γράφτηκε από τις γυναίκες είχε το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας , ωστόσο το φύλλο έπαιξε καθοριστικό παράγοντα για την διεξαγωγή της έρευνας.

 Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν σχεδόν 1,4 εκατομμύρια χρήστες της open source υπηρεσίας του προγράμματος επιμερισμού του Github. και βρήκαν ότι οι  προτεινόμενες αλλαγές του κώδικα - γίνεται στην υπηρεσία, από τις γυναίκες με τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν  αποδεκτές από τις αντίστοιχες των ανδρών.
Παρόλο που  τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη εκτιμηθεί από άλλους εμπειρογνώμονες, οι έρευνες, πάρθηκαν από τα τμήματα της επιστήμης των υπολογιστών στο Caly Poly (
Πολυτεχνείο  της Καλιφόρνιας) και North Carolina State University, σε δείγματα τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων που συνδέθηκαν στο  Github σε μία μόνο ημέρα - 1η Απριλίου, 2015.

Ότι αφορά το GitHub, είναι μια τεράστια κοινότητα των προγραμματιστών που απαριθμεί  12 εκατομμύρια χρήστες του, πράγμα που καθιστούσε δύσκολο τον καθορισμό του προφίλ των ατόμων.Ωστόσο, η ομάδα ήταν σε θέση να προσδιορίσει κατά ποσοστό το φύλλο , περίπου 1,4 ήταν άντρες σε αντιστοιχία με τις γυναίκες και αυτό- είτε επειδή γινόταν σαφές από τα προφίλ των χρηστών, είτε επειδή οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους θα μπορούσε να συνδυαστεί με το  κοινωνικό δίκτυο της GooglePlus+.

IT Special Advisor