Αν και η Google  πούλησε την Boston Dynamics αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτήθηκε της ιδέας να εισέλθει στην ρομποτική. Τα νέα πειράματα της Google επικεντρώνονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων με την χρήση ρομποτικών βραχιόνων και τον συντονισμό χεριού- ματιού.

Έτσι η Google εξοπλίστηκε με τα βασικά, οπτικούς αισθητήρες και ένα νευρωνικό δίκτυο, ή τεχνητό εγκέφαλο ικανό μάθησης, καθώς και από μια ομάδα ρομποτικών βραχιόνων. Τα ρομπότ στη συνέχεια έχουν  επιφορτιστεί με την έρευνα συγκεκριμένων αντικειμένων από ένα σωρό, και μαθαίνοντας τον καλύτερο τρόπο για να συλλάβουν και  να μετακινήσουν το αντικείμενο. Αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, δεδομένου ότι είναι μια ικανότητα, που ακόμη και ανθρώπους την αποκτά σταδιακά. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για το συντονισμό χεριού-ματιού και για τη διδασκαλία ενός ρομποτικού βραχίονα αφής με δεξιότητες μάθησης.  

Ο στόχος είναι ένα ρομπότ που θα μπορούσε να  αυτοματοποιήσει μια εργασία διαλογής. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα bot σχεδιασμένο για μια εργασία αποθήκης, ή  για την  ταξινόμηση  μέσω της ανακύκλωσης και  να μπορεί να  ξεχωρίζει γυάλινα μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου από άλλα αντικείμενα στον κάλαθο των αχρήστων.  

"Ανεξάρτητα, την ανάπτυξη στις μηχανές της χωρικής συλλογιστικής και την ικανότητα να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται σε αντικείμενα θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευλογία να πάμε μπροστά, με bots να είναι σε θέση να προσαρμόσει τον έλεγχό του, για σκληρά αντικείμενα ή όσο το απαιτεί η δουλειά."
δηλώνει ερευνητής της Google. 



IT Special Advisor