Στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, κύρια ομάδα φυσικών πιστεύει ότι το τσιπ που βασίζεται στην ατομική κατάσταση κρατά την υπόσχεση να κάνει τη δεύτερη κβαντική επανάσταση - στη μηχανική της κβαντικής με αυθαίρετη ακρίβεια - να γίνεται πραγματικότητα. Με τις πρόσφατες τεχνολογικές προόδους στην κατασκευή και την παγίδευση, τα υβριδικά κβαντικά συστήματα αναδύονται ως ιδανικές πλατφόρμες για ένα ευρύ φάσμα των μελετών στον κβαντικό έλεγχο, την κβαντική προσομοίωση και υπολογιστική.

Ο James P. Shaffer, καθηγητής στο Homer L. Dodge Department of Physics and Astronomy, και από το  College of Arts and Sciences ο Jon Sedlacek, μεταπτυχιακός φοιτητής και μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Πανεπιστήμιο Western Washington, η Ναυτική Ακαδημία, η Sandia National Laboratories και το Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, έχουν δημοσιεύσει σημαντική έρευνα για την ενσωμάτωση των ατόμων Rydberg σε υβρίδια κβαντικών συστημάτων και τη θεμελιώδη μελέτη
αλληλεπιδράσεων του περιβάλλοντος του  ατόμου, καθώς και εφαρμογές για τα  δεσμευμένα  ηλεκτρόνια σε μία επιφάνεια 2D.

"Ένα βολικό υλικό για εφαρμογή σε υβριδικά κβαντικά συστήματα είναι ο  χαλαζίας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του στη βιομηχανία
οπτικών ημιαγωγών  ", δήλωσε ο Sedlacek. "Το υλικό αυτό  προσέλκυσε το πρόσφατο ενδιαφέρον μας για τα αποτέλεσμα του στην σταθερότητα και στην χαμηλή επιφανειακή ενέργεια. Το να ξεπεράσουμε  τις επιπτώσεις των ηλεκτρικών πεδίων των επιφανειών είναι το "Άγιο Δισκοπότηρο" για την υλοποίηση υβριδικών κβαντικών συστημάτων ", πρόσθεσε ο Hossein Sadeghpour, διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Ατομικής και Μοριακής Φυσικής, του Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.

"Τα αποτελέσματά δείχνουν ότι η σύνδεση γίνετε λόγω της πιθανής εικόνας του ηλεκτρονίου μέσα στο χαλαζία", δήλωσε ο Shaffer. Το ηλεκτρόνιο δεν μπορεί να διαχυθεί μέσα στο χαλαζία, επειδή οι ουσίες που απορροφούνται από το ρουβίδιο κάνει την επιφάνεια να έχει αρνητική συγγένεια με αυτή του ηλεκτρονίου. Η προσέγγιση είναι μια πολλά υποσχόμενη οδός για τη σύζευξη ατόμων  Rydberg στις επιφάνειες, με τη χρήση επιφανειών κοντά στην ατομική και την ιοντική σύσταση.

IT Special Advisor