"Πέτρινα" χρόνια περνά η Microsoft στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Μόλις την περασμένη Τετάρτη με την ανακοίνωσή της ότι αποχωρίζεται την εδώ και δύο χρόνια "θυγατρική" της NOKIA πλέον προβαίνει και στις αναμενόμενες απολύσεις προσωπικού(1.850 θέσεις εργασίας, με 1.350 προέρχονται από τη φινλανδική) με τις αποζημιώσεις να φτάνουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια. 

Οι απολύσεις αυτές, έρχονται με απογοητευτικές δηλώσεις από την Microsoft που πλέον "πληρώνει" τόσο τις υπέρμετρες καθυστερήσεις  στην αναβάθμιση των Windows phone όσο και το ότι, η ενσωμάτωση των Windows10 σε όλες τις συσκευές -από PC, tablet, και κινητά- και με τον ανταγωνισμό να κατακτά ολοένα και μεγαλύτερο κοινό, να φαντάζει ένα ξεθωριασμένο  όνειρο.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την comScore, το μερίδιο της Microsoft στην αγορά των smartphone στις ΗΠΑ είναι το ασήμαντο 2,7%. Αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτο δίπλα στο 52,8% του Android και της Apple το 43,6%.

Η Microsoft προσπαθεί να πάρει μια θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας για χρόνια. Δυστυχώς, τα Windows  ως λειτουργικό σύστημα για τηλέφωνα δεν κατάφερε ποτέ να εδραιωθεί μεταξύ των καταναλωτών.

Τα Windows 10 Mobile το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας ευελπιστούσε  να αλλάξει αυτό το αρνητικό κλίμα, με την αύξηση της προσφοράς σε εφαρμογές της Microsoft και δημιουργώντας ένα είδος καθολικού OS για τους προγραμματιστές και για την κατασκευή λογισμικού. Αλλά ακόμα και αυτό δεν βοήθησε την εταιρεία να αντλήσει αρκετό μερίδιο από τους καταναλωτές, κρατώντας την εταιρεία πολύ μακριά από τους ανταγωνιστές της Apple και το Android της Google.

Παρόλο που τα Windows10 φάνταζαν να είναι το μέλλον των smartphone στο μερίδιο της αγορά των like PC συσκευών δυστυχώς ο μελλοντικός "οδικός χάρτης" της εταιρείας δεν περιλαμβάνει καμιά εξέλιξη περί αυτού. Ωστόσο η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει συσκευές LUMIA ενώ τα Windows10 θα εφαρμοστούν σε συσκευές με μικρότερες οθόνες όπως ανάφερε σε δήλωσή της η εταιρεία. 

IT Special Advisor