Η επαυξημένη πραγματικότητα στην υπηρεσία της ιατρικής

Μεγάλη  δημοσιότητα έχουν πάρει τα άρθρα στο διαδίκτυο για τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, όπως το Oculus Rift. Αλλά ο κόσμος ακόμα δεν γνωρίζει πολλά για την επαυξημένης πραγματικότητας.

Ποια είναι η διαφορά. Τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας  σας απομονώσουν σε ένα φανταστικό κόσμο. Μπλοκάρουν τα μάτια και τα αυτιά σας με ακουστικά, απομονώνοντας σας από τον κόσμο γύρο σας. Αλλά τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, όπως το Microsoft Hololens διαθέτουν διαφανείς φακούς. Ψάχνετε σε αντικείμενα υπολογιστή που δημιουργείται στο δωμάτιο  σας.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Case Western Reserve, ένα πιλοτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ιδέα είναι να διδάξει ανατομία σε φοιτητές ιατρικής όχι σε ένα εργαστήριο πτωμάτων, όπως κάνουν οι περισσότερες ιατρικές σχολές, αλλά αντ 'αυτού σε ένα άδειο δωμάτιο φορώντας τα Hololens.

Σύμφωνα με τον Δρ Μαρκ Griswold, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του προγράμματος , το νέο κτίριο της ιατρικής σχολής δεν θα έχει κάποιο εργαστήριο. Με την αποπεράτωσή του  το 2019, οι σπουδαστές ιατρικής θα μάθουν ανατομία αποκλειστικά μέσω επαυξημένης πραγματικότητας.

Σε αυτό το κλιπ από το "Midday Movers," Yahoo Finance  αρθρογράφος τεχνολογίας David Pogue συνοψίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

IT Special Advisor