Ένας κλέφτης μπορεί να μάθει πολλά για σένα, αν κλέψει το τηλέφωνό σας. Ανάμεσα στις εικόνες και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα κείμενα των μηνυμάτων σας,  όλη η ζωή σας είναι βασικά εκεί. Αλλά, τι θα λέγατε να μπορούσατε επίσης να μάθετε πολλά για τον κλέφτη με τη χρήση του τηλεφώνου που σας έκλεψαν;

Ο  Anthony van der Meer ένας Ολλανδός προγραμματιστής είχε αυτή την ιδέα. Εγκατέστησε σε ένα Android κινητό μια εφαρμογή στην "καρδιά" του πυρήνα του λειτουργικού συστήματος η οποία του επιτρέπει να χειρίζεται την συσκευή από απόσταση, και επέτρεψε να του κλέψουν την συσκευή. 

Έτσι μπορούσε να ελέγχει εκτός από την τοποθεσία που βρισκόταν η συσκευή, τα μηνύματα, τα email και να λαμβάνει φωτογραφίες, όπως να ηχογραφεί συνομιλίες του κλέφτη, κάθε φορά που αυτός θα συνδεόταν σε ένα WiFi spot . Στην πραγματικότητα το θύμα γίνεται θύτης. Αφού "παραβιάζεται" η προσωπική ζωή του κλέφτη σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που δεν φαντάζεστε.

Το εγχείρημα του  Anthony van der Meer κινηματογραφήθηκε σε ένα φιλμ των 20 περίπου λεπτών και αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για αυτό.


IT Special Advisor