Ένα νέο σύστημα βρίσκει τα διάσπαρτα και τις σχετικές συνδέσεις δεδομένων σε ψηφιακά αρχεία, για εύκολη υποβολή ερωτημάτων  και το φιλτράρισμα σε βάσεις δεδομένων.

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων πληροφορικής από το MIT ελπίζει να το αλλάξει αυτό, με ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Data Civilizer, που βρίσκει αυτόματα συνδέσεις μεταξύ πολλών διαφορετικών πινάκων δεδομένων και επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν ερωτήματα δεδομένων  σε όλα τα στυλ βάσεων δεδομένων. Τα αποτελέσματα των ερωτημάτων μπορεί στη συνέχεια να αποθηκευτούν ως νέα, σύνολα δεδομένων που μπορεί κάποιος να αντλήσει πληροφορίες από δεκάδες ή ακόμα και χιλιάδες διαφορετικούς πίνακες.

Οι ερευνητές παρουσίασαν το σύστημά τους την περασμένη εβδομάδα στη Διάσκεψη για τα καινοτόμα συστήματα Data Research. Οι κύριοι συγγραφείς της έρευνας αυτής  είναι ο Dong Ντενγκ και ο Ραούλ Κάστρο Fernandez,  δύο μεταδιδακτορικών στην Επιστήμη των Υπολογιστών του MIT και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μαζί  με έξι άλλους ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, το Πανεπιστήμιο του Waterloo, και από το Κατάρ το Computing Research Institute.

Ακόμα σε αυτό το έργο συμμετέχει και ο επίκουρος καθηγητής της ηλεκτρολογίας και της επιστήμης των υπολογιστών Michael Stonebraker του MIT, ο οποίος το 2014 κέρδισε το βραβείο Turing - την υψηλότερη τιμή στην επιστήμη των υπολογιστών.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: ΜΙΤ.


IT Special Advisor