Στη Samsung φαίνεται να έχουν εργαστεί στο πολύ-φημισμένο αναδιπλούμενο κινητό που θα μπορούσε να παρουσιάσει μια τέτοια συσκευή αργότερα αυτό το έτος, σύμφωνα με μια έκθεση από την Κορέα.

Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών εργάζεται πάνω σε ένα τηλέφωνο με μια ευέλικτη οθόνη που διπλώνει ενώ ανοικτή θα είναι ίδια με μια 7-ιντσών οθόνη για tablet, ανέφερε η Korea Herald την Τετάρτη.
Η εταιρεία είχε αρχικά επικεντρώθηκε σε ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο, αλλά εγκατέλειψε το σχέδιο λόγω της ανησυχίας από τους χρήστες ότι θα ήταν άβολο να ξεδιπλώνουν το τηλέφωνό τους κάθε φορά που ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν, ανέφερε το Herald .

Μια πτυσσόμενη τέτοια συσκευή δίνει ένα μικρότερο όγκο, αλλά και μεγάλη φορητότητα, ενώ θα μπορούσε ουσιαστικά να διπλασιάσει το μέγεθος της οθόνης του. Παρουσιάζονται όμως τεχνικά εμπόδια τα άκαμπτα μέρη, όπως οι πλακέτες κυκλωμάτων, που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια διαφορετική εσωτερική διαμόρφωση, είτε για να λυγίσει ελαφρώς,είτε για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. 

Η Samsung έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον για ευέλικτα τηλέφωνα εδώ και  ένα-δύο χρόνια. Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που η Samsung κατάθεσε από το 2015 έδειξε ότι ο σχεδιασμός και όχι μόνο ενός αναδιπλούμενου smartphone, μπορεί να είναι εφικτός.



IT Special Advisor