Σύστημα που χειρίζεται αυτόματα την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων σε συμπλέγματα διακομιστών αυξάνει την ταχύτητα και την αξιοπιστία.

Σήμερα, τη φόρτωση μιας μεγάλης ιστοσελίδας  περιλαμβάνει συνήθως ένα ερώτημα σε μια βάση δεδομένων - για να ανακτήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ή σε μια συζήτηση που συμμετέχετε ή σε μια λίστα με ειδήσεις που σχετίζονται με αυτό που διαβάζετε, ή σε συνδέσμους που απευθύνονται στη γεωγραφική τοποθεσία σας , ή κάτι παρόμοιο.

Αλλά τα ερωτήματα της βάσης δεδομένων είναι χρονοβόρα, υπάρχουν τόσες πολλές ιστοσελίδες ενώ τα αποτελέσματα των κοινών ερωτημάτων σε διακομιστές web για πιο γρήγορη παράδοση επιβάλλεται. 

Αυτή την εβδομάδα, στην Ένωση  Computing Machinery σχετικά με Αρχές Γλωσσών Προγραμματισμού, ερευνητές από το Επιστήμης Υπολογιστών του MIT και το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης παρουσίασε ένα νέο σύστημα που χειρίζεται αυτόματα την προσωρινή αποθήκευση των ερωτημάτων βάσης δεδομένων για web εφαρμογές γραμμένο στη γλώσσα web-προγραμματισμού Ur / Web.

"Πολλές ιστοσελίδες και άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούν caches για να βελτιώσουν τις επιδόσεις", λέει ο Andrew Myers, καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο πανεπιστήμιο του Cornell. "Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε αυτό σωστά, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα των ερωτημάτων στη βάση δεδομένων μπορεί να καταστεί άκυρο". 

Έτσι, η προσπάθεια για την επιτάχυνση των εφαρμογών με αυτόν τον τρόπο οδηγεί σε σφάλματα που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Αντί να απαιτούν από τον προγραμματιστή να προσδιορίσει τα αποτελέσματα ή αυτά που θα πρέπει να απορρίπτονται, οι ερευνητές του MIT κατάφεραν μέσα από το νέο αυτό σύστημα να το κάνει αυτόματα, αναλύοντας τα διάφορα αιτήματα που η εφαρμογή κάνει στη βάση δεδομένων.
Πηγή:ΜΙΤ


IT Special Advisor