Είσαι φοιτητής ή νέος; Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα, που έχει τη δύναμη να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο; Κατάθεσέ την στο Social Impact Award Greece 2017 και διεκδίκησε 3.000€, υπηρεσίες incubation και γίνε μέλος του παγκόσμιου δίκτυου του Impact Hub, της μεγαλύτερης κοινότητας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Πέρνα από την ιδέα στην πράξη και δες τη δική σου  κοινωνική επιχείρηση να γίνεται πραγματικότητα!


Τι είναι το Social Impact Award

Το Social Impact Award (SIA) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται σε 18 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι να αναδείξει νέες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκουν λύσεις για τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και να υποστηρίξει την έννοια και την πρακτική της νεανικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας.  Ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα διεξάγεται ταυτόχρονα στην Αλβανία, την Αυστρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, το Κοσσυφοπέδιο, την Π.Γ.Δ.Μ., το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ελβετία, την Τυνησία και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Impact Hub Athens. Kριτήρια για την ανάδειξη των νικητών, είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος, η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας τους. Προηγούμενοι νικητές του Social Impact Award Greece είναι οι: GivMed, Economics In Everyday Life και Cyclefi (2016), Yourule, Ithaca και Effect (2015), BloodE, Own Funding και Filisia (2014).

Στη φετινή διοργάνωση του Social Impact Award Greece, υποστηρικτής είναι το The People’s Trust, που θα προσφέρει τα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού (9.000€ συνολικά).

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Social Impact Award απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών, που κατατίθενται, μπορεί να ποικιλεί και να αφορά σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενέργεια, η τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ισότητα κ.ά.

Τι προσφέρει το Social Impact Award στους συμμετέχοντες:

  • Τεχνογνωσία μέσα από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.
  • Την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να λάβουν ανατροφοδότηση από ειδικούς και μέλη της κριτικής επιτροπής.
  • Τη δυνατότητα για 10 ομάδες να συμμετάσχουν με υποτροφία στο καλοκαιρινό Social Entrepreneurship Bootcamp, το οποίο σχεδιάζεται αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας.
  • Υποστήριξη με 3.000€ σε 3 νικήτριες ομάδες, από το The People’s Trust
  •  Δωρεάν χώρο εργασίας στις εγκαταστάσεις και συνδρομή στις υπηρεσίες του Impact Hub Athens για 3 μήνες
  • Συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των νικητών του Social Impact Award, SIΑ Vision Summit το φθινόπωρο του 2017 στο Βελιγράδι (οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν).  


Τα επόμενα βήματα:

  • 4 Μαΐου - Fill in the Gap: Λύσε όλες τις απορίες σου και συμπλήρωσε live την αίτηση στο Impact Hub Athens, με την καθοδήγηση ειδικών

  • 17 Μαΐου - Meet the Jury: Έχεις ένα λεπτό; Η κριτική επιτροπή του SIAGreece17 θέλει να σε ακούσει! Έλα στο Impact Hub Athens και γνώρισε τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Έχεις μόλις 60 δευτερόλεπτα για να τους παρουσιάσεις την ιδέα σου! Άκου τα σχόλιά τους και τελειοποίησε την πρότασή σου, πριν την καταθέσεις.
Η διαδικασία των αιτήσεων για το Social Impact Award Greece 2017 κλείνει τη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι. Κάνε αίτηση εδώ!

Info
Μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ: http://socialimpactaward.gr/apply/
Περισσότερες πληροφορίες για το Social Impact Award εδώ και εδώ
Δείτε το βίντεο για το Social Impact Award Greece 2016 εδώ.