Wikipedia blocked in Turkey
wikipedia-blocked-turkey
Το δίκτυο παρακολούθησης για μπλοκαρίσματα της Τουρκίας (Turkey Blocks) έχει επαληθεύσει τους περιορισμούς που επηρεάζουν την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Wikipedia στην Τουρκία. Ένα μπλοκ που επηρεάζει όλες τις γλωσσικές εκδόσεις του ιστότοπου που ανιχνεύεται από τις 8:00 π.μ. τοπική ώρα σήμερα Σάββατο 29 Απριλίου. Η απώλεια διαθεσιμότητας είναι πλήρης, με τα διαδικτυακά φίλτρα που χρησιμοποιούνται για τη λογοκρισία περιεχομένου στη χώρα.

Ορισμένοι υποτομείς παρέμειναν εν μέρει διαθέσιμοι στο ISP TTNet τη στιγμή της σύνταξης, ενώ ο περιορισμός φαίνεται ότι εφαρμόστηκε πλήρως στις υπηρεσίες Uydunet, Turkcell και σε παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Σφάλματα των SSL παρουσιάζονται στα αιτήματα https, που δείχνει την αποτυχία να συνδεθεί με τα αυθεντικά servers, ενώ για  μη κρυπτογραφημένες διευθύνσεις επιστρέφουν το σφάλμα nginx http 404 ενδεικτική του φιλτραρίσματος.

Το Turkey Blocks είναι ένα ανεξάρτητο παρατηρητήριο παρακολούθησης δικτύου χωρίς διακρίσεις, το οποίο βασίζεται στην ανοιχτή τεχνολογία. Νικητής του Βραβείου Ελευθερίας της Έκφρασης του Ευρετηρίου για τη λογοκρισία 2017 .

Πηγή:turkeyblocks.org