Πριν από λίγο καιρό, η Αμερικάνικη  Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ψήφισε υπέρ της κατοχύρωσης της ουδετερότητας του διαδικτύου (#NetNeutrality) με σχέδιο νόμου, και θεωρήθηκε μια μεγάλη νίκη για την ελευθερία του internet .

Το ορόσημο τον Φεβρουαρίου του 2015 ήταν μια σημαντική νίκη για όσους πιστεύουν ότι το Διαδίκτυο είναι ένας παγκόσμιος δημόσιος πόρος που ανήκει σε όλους τους χρήστες και όχι σε επιχειρήσεις. Η απόφαση σήμαινε ότι τα άτομα ήταν ελεύθερα να λένε, να παρακολουθούν και να κάνουν ό,τι θέλουν στο διαδίκτυο, χωρίς παρεμβολές ή παρεμβολές από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου. Ήταν μια καλή είδηση ​​για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τους προγραμματιστές ιστού, τους επιχειρηματίες και όλους όσους είναι μέσα στον ιστό, κάνουν κλικ και δημιουργούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο.
Save #NetNeutrality

Δυστυχώς Ο Πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να σταματήσει την  ουδετερότητα του δικτύου. Ο στόχος είναι σαφής: να ανατρέψει τη διαταγή του 2015 και να δημιουργήσει ένα διαδίκτυο που είναι πιο "συγκεντρωμένο". Η FCC θα ψηφίσει για να προωθήσει την πρότασή της στις 18 Μαΐου - μόλις 10 ημέρες από σήμερα.  

Δέκα κρίσιμες μέρες για το μέλλον του Διαδικτύου.

Με ανάρτησή του το MozillaBlog καθιστά σαφέστατο, ότι η ελευθερία στο διαδίκτυο  πρέπει να παραμείνει. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι :



Η ουδετερότητα δικτύου είναι κάτι παραπάνω από πακέτα και δεδομένα - πρόκειται για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου, του ανταγωνισμού, της καινοτομίας και της ελεύθερης επιλογής των χρηστών

#Η ουδετερότητα του δικτύου είναι θεμελιώδης για την ελευθερία του λόγου. Χωρίς δικτυακή ουδετερότητα, οι μεγάλες εταιρείες θα μπορούσαν να λογοκρίνουν τη φωνή σας και να δυσκολευτούν να μιλούν στο διαδίκτυο. Η ουδετερότητα δικτύου ονομάζεται "Πρώτη τροποποίηση του Διαδικτύου".

#Η ουδετερότητα του δικτύου είναι θεμελιώδης για τον ανταγωνισμό. Χωρίς δικτυακή ουδετερότητα, οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορούν να επιλέξουν γρήγορα τις υπηρεσίες και το φορτίο περιεχομένου που κινούνται με γλαφυρό ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι "οι μεγάλοι" μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να αγοράσουν τη "ελευθερία" τους, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις μένουν εκτός.

#Η ουδετερότητα του δικτύου είναι θεμελιώδης για την καινοτομία. Χωρίς δικτυακή ουδετερότητα, οι δημιουργοί και οι επιχειρηματίες θα μπορούσαν να αγωνιστούν να προσεγγίσουν νέους χρήστες. Οι επενδύσεις σε νέες ιδέες θα εξαντληθούν και το Διαδίκτυο θα αρχίσει να μοιάζει όλο και περισσότερο με την καλωδιακή τηλεόραση: τόσα πολλά κανάλια, αλλά "κενού" περιεχομένου.

#Η ουδετερότητα του δικτύου είναι θεμελιώδης για την ελεύθερη επιλογή των χρηστών. Χωρίς δικτυακή ουδετερότητα, οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ θα μπορούσαν να αποφασίσουν ότι έχετε παρακολουθήσει πάρα πολλά βίντεο μουσικής σε μια μέρα ρίχνοντας τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας - αφήνοντας σας πίσω στις πιο πρόσφατες  επιτυχίες.

Αξιοσημείωτο σε αυτόν τον αγώνα ελευθερίας του διαδικτύου  είναι ότι, το  2015 σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι προέτρεψαν την FCC, να προστατεύσει την υγεία του Διαδικτύου, στέλνοντας επιστολές και φωνητικά μηνύματα, tweets και άλλα. Και λειτούργησε.

Save #NetNeutrality 

 

Σήμερα το blog παραθέτει ένα link για να δώστε και εσείς την ψήφο διαμαρτυρίας σας υπέρ της ελευθερίας του Διαδικτύου.
 Πηγή: mozillablog