Έξι διαγωνισμοί για μόνιμο και εποχικό προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ πρόκειται πολύ σύντομα να δημοσιευθούν. Συνολικά, θα γίνουν 1.330 προσλήψεις 2 υπουργεία, στην ΕΥΔΑΠ, σε κέντρα υποδοχής, στην υπηρεσία ασύλου και σε νοσοκομεία-ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πέρα από τους διαγωνισμούς αυτούς, σε λίγες μέρες ξεκινά και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον έκτο διαγωνισμό (5Κ/2017) του ΑΣΕΠ για 257 μονίμους. Όσο για τις επόμενες μεγάλες προκηρύξεις του Μαΐου, αυτές είναι οι ακόλουθες:

170 μόνιμοι στο υπ. Δικαιοσύνης
Η τρίτη και τελευταία προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αφορά σε μόνιμους υπαλλήλους Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Σύντομα αναμένεται να πάρει ΦΕΚ ο νέος διαγωνισμός ενώ οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Οι ειδικότητες θα είναι: ΤΕ Γραμματέων Δικαστηρίων, ΔΕ Γραμματέων Δικαστηρίων και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.

265 εποχικοί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων
Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται για έγκριση το νέο αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για 265 εποχικούς υπαλλήλους που θα ενισχύσουν τα Κέντρα Υπηρεσίας και Υποδοχής Μεταναστών. Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Υδραυλικών 12, Διοίκησης συστημάτων εφοδιασμού 12, Διοικητικού – λογιστικού 140, Διοικητικού – οικονομικού 59, Ηλεκτρολόγων 11, Μηχανολόγων – μηχανικών 12, Οδηγών 5 και Πληροφορικής 14.

203 μόνιμοι στις Υπηρεσίες Ασύλου
Ένα βήμα πριν τη δημοσίευση είναι η προκήρυξη για την κάλυψη 203 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά διοικητικό προσωπικό πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και βοηθητικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω.

Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί για την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών θα είναι δεκαήμερη και οι ενστάσεις θα υποβληθούν στο ΑΣΕΠ.

135 μόνιμοι στο υπουργείο Ναυτιλίας
Στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης του υπουργείου Ναυτιλίας για 135 μόνιμους, εκ των οποίων 19 στις διοικητικές υπηρεσίες του και 116μηχανικούς και τεχνικούς στους Οργανισμούς Λιμένων και σε άλλους φορείς της εποπτείας του. Για τις διοικητικές θέσεις θα επιλέγουν πτυχιούχοι με γνώσεις χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ όπως ισχύει με όλες τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού.

300 μόνιμοι στην ΕΥΔΑΠ
Λίγο πριν το καλοκαίρι αναμένεται να «τρέξει» η νέα μεγάλη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 νέους υπαλλήλους με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Εργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2 ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.

257 μόνιμοι μηχανικοί και διοικητικοί σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η 5Κ/2017 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας όπως νοσοκομεία, εθνικό κέντρο αιμοδοσίας, ΕΚΑΒ και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).

Σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων θα προσληφθούν άτομα από ειδικότητες όπως μηχανικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, διοικητικοί, οδηγοί, τεχνίτες, κ.α. Η νέα προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ τις επόμενες μέρες και στα μέσα Μαΐου να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους. Για ορισμένες θέσεις και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι που κατέχουν τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα (ή τους κυρίους αποδεκτούς τίτλους σπουδών), οι κενές θέσεις θα καλυφθούν «επικουρικώς» από υποψήφιους με μειωμένα πρόσθετα προσόντα (ή άλλους τίτλους σπουδών) και αν πάλι δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις, θα καλυφθούν σε δεύτερο βαθμό επικουρίας με ακόμα λιγότερα απαραίτητα προσόντα, κ.ο.κ.

Οι θέσεις του κλάδου ΔΕ τηλεφωνητών θα καλυφθούν από τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που υπάγονται στην εποπτεία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών.