10 εργαλεία για να φτιάξετε το δικό σας chatbot.
Αν έχετε μια επιχείριση και θέλετε να αναβαθμίσετε την σελίδα της δίνοντας έναν άλλο αέρα στην επικοινωνία με τους πελάτες σας τότε η λύση είναι να διαθέτετε ένα Chatbot. Ένα   chatbot είναι μια Artificial Intelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη) που συνομιλεί αυτόματα με τους χρήστες του διαδικτύου και απαντά στις ερωτήσεις που θέτουν.
Πως να φτιάξετε τα δικά σας chatbots

Για το  πως να φτιάξετε τα δικά σας chatbots χωρίς απαραίτητα να έχετε γνώσεις προγραμματισμού, σας παρουσιάζουμε 10 εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Chatfuel

Αν έχετε μια επιχειρηματική σελίδα στο Facebook, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το Chatfuel, έναν δημιουργό chatbot για το Facebook Messenger και το Telegram. Το Chatfuel θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στο να φτιάξετε το δικό σας chatbot, χωρίς να απαιτείται κάποια κωδικοποίηση. Μπορείτε να επεξεργαστείτε μια απάντηση καθώς και να προσθέσετε περιεχόμενο με απλούς υπερσυνδέσμους.

Botsify

Botsify είναι ένα chatbot δημιουργός που έχει επίσης σχεδιαστεί για τους χρήστες του Facebook , καθώς και άλλων. Για να χρησιμοποιήσετε Botsify, το μόνο που χρειάζεται να επισκεφθείτε botsify.com , την ενσωμάτωση του λογαριασμού σας στο Facebook, την εγκατάσταση ενός webhook, γράψτε εντολές για την chatbot, και αφήστε το να πραγματοποιήσει το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για σας. Σημειώστε ότι η ένταξη είναι περιορισμένη στα επί πληρωμή σχέδια . Ωστόσο, για το δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν απεριόριστο αριθμό των chatbots. 

Smooch

Smooch είναι ένας σύνδεσμος ή γέφυρα μεταξύ σας και μερικές από τις επιχειρηματικές εφαρμογές (Slack, HelpScout, Front, Zendesk, και άλλες) και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (Line, Facebook Messenger, Kik, WeChat, και άλλα). Το Smooch επιτρέπει σε μία από τις επιχειρηματικές εφαρμογές σας να πάρετε όλες τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις συζήτησης από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Με αυτό τον τρόπο, εσείς και η ομάδα σας μπορεί να απαντήσει σε κάθε ερώτηση συνομιλία που προέρχονται από τους πελάτες σας, χωρίς να απομακρύνεται από την επιχειρηματική εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

Facebook Messenger Platform

Το Facebook έχει τη δική της πλατφόρμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα bot μέσω της επίσημης σελίδας του. Είναι όμως λίγο πιο προηγμένη από ό, τι οι άλλοι δημιουργοί chatbot σε αυτή τη λίστα, και θα πρέπει να δημιουργήσετε ορισμένες λειτουργίες μόνοι σας. Θα πρέπει να ρυθμίσετε μερικά εργαλεία για να μπορέσετε να δημιουργήσετε bot σας : το plugin Messenger, κωδικοί Messenger και συνδέσμους, που ταιριάζουν στο πελάτη, δομημένα, πρότυπα, καθώς και μια οθόνη υποδοχής.

Beep Boop

Beep Boop είναι μια πληρωμένη πλατφόρμα φιλοξενίας για τους προγραμματιστές που σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα chatbot για το Facebook Messenger ή Slack . Ρυθμίστε τον πηγαίο κώδικα του bot σας στο Github, και τρέξτε το Beep Boop για ενσωμάτωση είτε του Messenger ή Slack. Slackbots που δημιουργήθηκε με Beep Boop μπορεί να συνδεθεί με Slack χρησιμοποιώντας το API Real Time Messaging και επιτρέπει στο Slackbot σας να ανταποκριθεί στις συνομιλίες.

API.ai

API.ai είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να δημιουργήσετε ένα ομιλητικό bot Messenger . Μπορείτε να ενσωματώσετε ένα προηγμένο πλαίσιο διαλόγου υποστήριξης της διαχείρισης και της εκπλήρωσης στο Facebook Messenger Bot σας. API.ai έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα πράγματα ευκολότερα και για τους δύο, προγραμματιστές ή μη-προγραμματιστές. Είναι μόνο μια διαδικασία τριών βημάτων για να οικοδομήσουμε μια έξυπνη μηχανή αναζήτησης του Facebook Messenger.

Telegram Bots

Ένα από τα καλύτερα και νεότερα χαρακτηριστικά του βρίσκονται στο Telegram είναι ότι το chatbot μπορεί να τρέξει μέσα στην ίδια messenger εφαρμογή. Το Telegram είναι  ανοιχτού κώδικα chatbot  , και έχουν ακόμη και μια μηχανή αναζήτησης API και πλατφόρμα για τρίτους προγραμματιστές να δημιουργήσουν bots.

Botkit

Botkit είναι ένα σύνολο εργαλείων για την κατασκευή ρομπότ για το Facebook Messenger , Slack , και άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτό που κάνει Botkit διαφορετικό από τα άλλα bot-δημιουργοί είναι ότι παρέχει ένα σημασιολογικό περιβάλλον για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα , έτσι ώστε οι προγραμματιστές μπορούν να εστιάσουν στη δημιουργία των εφαρμογών τους, αντί να ασχολείται με τα τελικά σημεία API.

Kit Bot

Kit Bot είναι στην πραγματικότητα ένα chatbot SMS που "φροντίζει"  τις ανθρώπινες σχέσεις σας με ερωτήσεις για τις καθημερινές δραστηριότητές σας ή με τους φίλους σας, και σας υπενθυμίζει για τους ανθρώπους που δεν έχετε δει για κάποιο καιρό. Είναι αρκετά απλό να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, το μόνο που πρέπει να πάτε στην κύρια περιοχή, και να εγγραφείτε με τον αριθμό του τηλεφώνου σας.

Init.ai

Init.ai μας επιτρέπει να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε έξυπνες ομιλητικές εφαρμογές. Το ομιλητικό bots που δημιουργείτε μπορεί να συνεργαστεί με τους πελάτες μέσω του Facebook Messenger, την ιστοσελίδα σας, ή ακόμα και SMS. Σας προσφέρει ένα ισχυρό σύστημα εκμάθησης φυσικής κατανόησης της γλώσσας και της μηχανής που μπορεί να σπάσει χώρια τη δομή των προτάσεων και να αναλύσει το πλαίσιο της συζήτησης.Δοκιμάστε το.