Tον Ιούνιο η επιλογή των 30 νέων ομάδων
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών  για συμμετοχή στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia από το 2013.Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων από την οποία θα αναδειχθούν τον Ιούνιο οι 30 ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το Πρόγραμμα με στόχο να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.
Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα με σχεδόν 2.500εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν καλύπτουν καίριους κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (FinTech), το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Tεχνολογίες & Eφαρμογές Πληροφορικής - InternetofThings (IoT), η Βιοτεχνολογία, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, οι Κατασκευές κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει του αριθμού συμμετοχών ήταν οι κλάδοι του Τουρισμού-Πολιτισμού και του FinTech, που μαζί με τον ευρύτερο κλάδο των ΤΠΕ, αναδεικνύονται σε κορυφαίες επιλογές των ενδιαφερομένων του5ο κύκλου.

Στην αύξηση των συμμετεχόντων όσο και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ενδιαφερομένων,εκτιμάται ότι συνέβαλαν οι αλλαγές που έχουν υιοθετηθεί στα κριτήρια του 5ου κύκλου.

Η επέκταση του ηλικιακού ορίου συμμετοχής στα 49 έτη διεύρυνε τον αριθμό των ενδιαφερομένων, και πλέον περίπου το 15% επί του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία 41-49 ετών. Παράλληλα, η δυνατότητα που δόθηκε για πρώτη φορά σε πολίτες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο στον 5ο κύκλο του egg, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αιτήσεις με κατανεμημένες, πιο δυναμικές και πιο εξωστρεφείς ομάδες, με συμμετέχοντες από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, κ.α. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 33% των ατόμων που κατέθεσε έγκυρο επιχειρηματικό σχέδιο έχει ως αντικείμενο σπουδών τις επιστήμες μηχανικού, το 32% τις επιστήμες οικονομίας & διοίκησης, το 17% τις θετικές επιστήμες, το 15% τις ανθρωπιστικές, νομικές & κοινωνικές επιστήμες και περίπου το 3% τις επιστήμες υγείας.

Πηγή:startup.gr