Πόσο μπορεί να σας κοστίσει ένα παραπάνω Like; Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky Lab, ένας στους δέκα χρήστες στα social media κρύβει την αλήθεια για χάρη των “Likes”. Οι άνθρωποι που ασχολούνται για πολλές ώρες καθημερινά με τα social media προσπαθώντας να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους, να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα likes μπορούν, στην πραγματικότητα προσπαθούν να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους.
Στον βωμό των social media και της εφήμερης δημοσιότητας, πολλοί είναι αυτοί που υποκύπτουν στη ιδέα της δημιουργίας ενός βίντεο ή μιας φωτογραφίας με αμέτρητους followers χιλιάδες likes σε κάθε ανάρτηση τους.
Σε αυτό το "ψηφιακό όνειρο" φαίνεται να δίνουν λύση οι υπεύθυνοι του Ρωσικού Μετρό, με την τοποθέτηση αυτόματου πωλητή Likes! στην στάση Αχότνι ριάντ. Από ότι ισχυρίζονται στο συγκεκριμένο μηχάνημα οι 100 συνδρομητές -bots στοιχίζουν 100 ρούβλια (περίπου 1,5 ευρώ) ενώ τα 100 Likes 50 ρούβλια(0,75 λεπτά). Ωστόσο οι χρήστες που διαπίστωσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν διευκρινίζουν αν όντως λειτουργεί, η αν πρόκειται για ένα διαφημιστικό τέχνασμα που έχει στόχο να προκαλέσει την προσοχή.
Ωστόσο αυτές οι τεχνικές χαρακτηρίζονται ως hack-tools και είναι καταδικαστέες από τους κολοσσούς των Social Media όπως Twitter και Facebook. ενώ είναι γνωστή η προσπάθεια, μόλις λίγους μήνες πριν , του Twitter και ο εντοπισμός χιλιάδων ψεύτικων (bots) λογαριασμών. Πιθανών τελικά να βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλοστημένη και επιτυχημένη Fake είδηση.
Και μάλλον το δεύτερο αφού οι φωτογραφία του υποτιθέμενου μηχανήματος ανήκει στο μηχάνημα εκτύπωσης φωτογραφιών που έχει εγκατασταθεί στο μετρό και που δίνει την δυνατότητα εκτύπωσης και μέσα από socialmedia. Όσο για τα likes και τους followers... είναι εξόφθαλμα πρόσθετα αφού καλύπτουν τις τιμές των φωτογραφιών .
Δημοσίευση σχολίου