Οι εταιρείες Cisco, Apple, Aon και Allianz ανακοίνωσαν νέα λύση διαχείρισης διαδικτυακών απειλών, η οποία περιλαμβάνει υπηρεσίες αξιολόγησης κίνδυνων κυβερνοχώρου από την Aon, τεχνολογίες ασφάλειας έναντι δικτυακών απειλών από τη Cisco και την Apple, καθώς και την επιλογή ενός βελτιωμένου ασφαλιστικού προϊόντος έναντι κυβερνοκίνδυνων από την Allianz.

Η νέα λύση έχει σχεδιαστεί με σκοπό να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων να διαχειριστούν καλύτερα μερικούς από τους πιο απειλητικούς κυβερνοκινδύνους, όπως το λογισμικό (ransomware) αλλά και μια μεγάλη κατηγορία από συχνά εμφανιζόμενους κακόβουλους κώδικες.

Οι κυβερνοκίνδυνοι εντείνονται.

 Οι οικονομικές απώλειες από τις απειλές στον κυβερνοχώρο υπερβαίνουν τις επενδύσεις που γίνονται σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ζήτηση ασφαλιστικών λύσεων έναντι κυβερνοαπειλών, τους εξαιρετικά δραστήριους κυβερνοκακοποιούς, την κατακερματισμένη αγορά τεχνολογιών προστασίας και την έλλειψη δεξιοτήτων ασφάλειας, εγείρει δυσκολίες για τις επιχειρήσεις στο να κατανοήσουν και κυρίως να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους κυβερνοκινδύνους.

Η νέα λύση έρχεται με σκοπό να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο επίπεδο προστασίας για τις επιχειρήσεις. Τα βασικά στοιχεία της περιλαμβάνουν:
Αξιολόγηση της Ανθεκτικότητας (resilience) που έχει μια επιχείρηση έναντι των κίνδυνων του Κυβερνοχώρου: Οι ειδικοί της Aon σε θέματα ασφάλειας κυβερνοχώρου θα αξιολογήσουν το προφίλ επικινδυνότητας μιας επιχείρησης και θα προτείνουν τρόπους για να βελτιώσουν την άμυνα της έναντι των κυβερνοκινδύνων.

Ασφάλιση έναντι κυβερνοκινδύνων: Η Allianz, έπειτα από αξιολόγηση των επιπέδων ασφαλείας που προσφέρονται μέσα από τις τεχνολογίες της Cisco και της Apple, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Cisco® Ransomware Defense ή/και ειδικά προϊόντα της Apple, μπορούν να είναι επιλέξιμες για να υιοθετήσουν ένα πρόγραμμα ασφάλισης κινδύνων κυβερνοχώρου με ενισχυμένη προστασία, λόγω των υψηλών επιπέδων ασφαλείας που διαθέτουν μέσω των τεχνολογιών της Cisco και της Apple.

Η ωφέλεια που προκύπτει μέσω των βελτιωμένων ασφαλιστικών καλύψεων μεγιστοποιείται από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες αξιολόγησης κυβερνοκινδύνων που παρέχονται από την Aon. Οι αναβαθμισμένες παροχές του ασφαλιστικού προγράμματος περιλαμβάνουν μερικούς από τους πλέον ελκυστικούς όρους κάλυψης, όπως τις πολύ χαμηλές ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, μηδενικές απαλλαγές. Η προσφερόμενη ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνων κυβερνοχώρου, παρέχεται από την Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Το Cisco Ransomware Defense αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου πακέτου ασφαλείας της Cisco και στηρίζεται στην κορυφαία τεχνολογία αντιμετώπισης διαδικτυακών κινδύνων από τη Cisco Talos η οποία εντοπίζει διάφορες κυβερνοαπειλές, αποκόπτοντάς τες εξ ολοκλήρου. Η λύση περιλαμβάνει προηγμένη ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προστασία τελικού σημείου επόμενης γενιάς και μπλοκάρισμα ανεπιθύμητων ιστότοπων, με σκοπό την προστασία μιας επιχείρησης από κακόβουλο λογισμικό (malware), λυτρισμικό (ransomware) και άλλες κυβερνοαπειλές.

Προϊόντα Apple: iPhone, iPad και Mac προσφέρουν στους εργαζόμενους τις καλύτερες εμπειρίες, με τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Η άριστη συνύπαρξη υλισμικού, λογισμικού και μιας σειράς υπηρεσιών μέσα στις συσκευές iOS, διασφαλίζει ότι κάθε στοιχείο του συστήματος είναι αξιόπιστο, από την αρχική εκκίνηση μέχρι την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Οι χρήστες επωφελούνται από την συνεχόμενη κρυπτογράφηση υλικού, καθώς και από την υποστήριξη για ασφαλή πρωτόκολλα δικτύωσης, όπως το Transport Layer Security (TLS) και το VPN.

Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Περιστατικών διαδικτυακών επιθέσεων: Οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Περιστατικών διαδικτυακών επιθέσεων της Cisco και της Aon, σε περίπτωση επίθεσης από κακόβουλο λογισμικό (malware).

Η νέα λύση είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα https://cisco.com/go/cyberinsurance

Σχετικές δηλώσεις


«Στην Cisco, η ασφάλεια είναι θεμελιώδες στοιχείο για όλα όσα κάνουμε. Ως η κορυφαία εταιρία συστημάτων διαδικτυακής ασφάλειας επιχειρήσεων, γνωρίζουμε ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο η ασφάλεια πρέπει να είναι πρωταρχικής σημασίας. Όπως δήλωσε ο Chuck Robbins, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco, η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική ασφάλειας που εφαρμόζει η Cisco, μειώνει τη συνολική έκθεση των πελατών της στον κίνδυνο επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού και λυτρισμικού». «Η τεχνολογία Cisco Security είναι κεντρικής σημασίας στη νέα ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης κινδύνων και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρει ακόμη ένα σημαντικό όφελος στους πελάτες μας, με μεγαλύτερες επιλογές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.»

«Η επιλογή των παρόχων τεχνολογίας διαδραματίζει καίριο ρόλο στην άμυνα οποιασδήποτε επιχείρησης, από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Από την αρχή, η Apple έχει κατασκευάσει προϊόντα με γνώμονα την ασφάλεια και είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο επιλέγουν τα προϊόντα μας», δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. «Τα iPhone, iPad και Mac αποτελούν τα καλύτερα εργαλεία εργασίας, προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία και την ισχυρότερη ασφάλεια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι ηγέτες της ασφαλιστικής βιομηχανίας αναγνωρίζουν ότι τα προϊόντα της Apple παρέχουν ανώτερη προστασία στον κυβερνοχώρο και ότι έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της ασφάλειας, από την οποία επωφελούνται οι πελάτες μας.»

«Το λυτρισμικό (ransomware) είναι ένας εξελισσόμενος κίνδυνος που επηρεάζει όλα τα επίπεδα μιας επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις πρέπει επειγόντως να αρχίσουν να διαχειρίζονται αυτούς τους κινδύνους τόσο από τεχνικής όσο και από οικονομικής άποψης», δήλωσε ο Jason Hogg, Διευθύνων Σύμβουλος της Aon Cyber Solutions. «Αυτή η ολοκληρωμένη λύση παρέχει στους πελάτες μας μια ορθολογική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με λυτρισμικό (ransomware).

Μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με το ποια μέσα άμυνας, ποιους πόρους και ποιες διαδικασίες που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο χρειάζεται να αναπτυχθούν, ώστε να βελτιώσουν την γενικότερη θέση τους έναντι των κυβερνοκινδύνων. Μέσα από ένα βελτιωμένο προφίλ επικινδυνότητάς τους, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αποκτούν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά βελτιωμένων ασφαλιστικών καλύψεων έναντι των κινδύνων του κυβερνοχώρου.»

«Η προληπτική ανάλυση των κινδύνων σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες αιχμής, δημιουργούν ένα ιδανικό πλέγμα άμυνας έναντι των ολοένα μεταβαλλόμενων επιθέσεων λυτρισμικού και κακόβουλου λογισμικού γενικότερα», δήλωσε ο Bill Scaldaferri, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AGCS North America. «Αυτή η στρατηγική συμμαχία με την Aon, την Apple και τη Cisco μας επιτρέπει να παρέχουμε μια μοναδική λύση σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτή την ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη διαχείριση κινδύνων και εν τέλει την ενίσχυση της μάχης τους, ενάντια στις εξαιρετικά επικίνδυνες διαδικτυακές απειλές.»

Πηγή