Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα και αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στις 11 κορυφαίες γυναίκες χάκερς όλων των εποχών.

11 κορυφαίες γυναίκες χάκερς όλων των εποχών.
Αν θεωρείται  ότι το hacking είναι ένα ανδρικό χόμπι τότε μάλλον εξαπατάστε. Αν μάλιστα οι δεξιοτεχνία του προγραμματισμού συνδυάζεται και με την ομορφιά τότε το αποτέλεσμα είναι διπλά "θανατηφόρο".

Σας παραθέτω την λίστα με τις 11 κορυφαίες γυναίκες hackers  όλων των εποχών  που ξεχώρισαν, όχι μόνο για τις ικανότητες τους στον προγραμματισμό ή για τα επιτεύγματά τους, όπως το "σπάσιμο" πυλών ασφαλείας, αλλά και για την ομορφιά τους .

1.  Natasha Grigori



Η Natasha Grigori ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της γυναικείας πειρατείας. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χάκερ τη δεκαετία του 1980, αλλά αναδείχτηκε περισσότερο  λόγω της στάσης της ενάντια και στην καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Για το σκοπό αυτό,δημιούργησε το  antichildporn.org. Αυτή η ιστοσελίδα της  έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της παιδικής πορνογραφίας. Πέθανε μετά από σοβαρή ασθένεια, τον Νοέμβριο του 2005. Αλλά από τότε έχει αποκτήσει λατρευτική ιδιότητα στη θηλυκή πειρατεία.

2. Susan Headley



Η Susan Headley, επίσης γνωστή ως Susy Thunder ή Susan Thunder, ήταν χάκερ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ένα μέλος της λεγόμενης Cyberpunks, Headley, ειδικευμένης στην κοινωνική μηχανική, ένα είδος hacking που χρησιμοποιεί την εφαρμογή κοινωνιολογικών αρχών σε συγκεκριμένα κοινωνικά προβλήματα.

Με προφορικές και ψευδείς δηλώσεις του εαυτού της ήρθε  σε επαφή με στοχοθετημένες οργανώσεις για να αντλήσει  πληροφορίες ζωτικής σημασίας με συνέπεια την πειρατεία αυτών των οργανώσεων.

3. Jude Milhon



Ξεκίνησε την καριέρα της ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών το 1967 και βοήθησε στην πρώιμη ανάπτυξη του διαδικτύου.

Στη συνέχεια αφιέρωσε τη καριέρα της γύρω από την πειρατεία και σχημάτισε την ομάδα hacking Cypherpunks. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, υποστήριξε με εκείνους που πίστευαν ότι η πειρατεία δεν είναι παρά μια εγκληματική πράξη.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά βιβλία σχετικά με το hacking και τον προγραμματισμό υπολογιστών. Πέθανε το 2003. Ένα από τα καλύτερα αποφθέγματα της  είναι ότι "η πειρατεία είναι η έξυπνη καταστρατήγηση των επιβαλλόμενων ορίων, είτε επιβάλλονται από την κυβέρνησή σας, τον διακομιστή IP, τη δική σας προσωπικότητα ή τους νόμους της φυσικής".

4.Anna Chapman


Η Άννα Τσάπμαν γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1982 και κατοικούσε στη Νέα Υόρκη όταν συνελήφθη στις 27 Ιουνίου 2010.

Συνελήφθη υπό την κατηγορία κατασκοπίας μέσου  του παράνομου προγράμματος υπό την εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών "SVR (Sluzhba Vneshney Razvedki)" της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κρίθηκε ένοχη για συνωμοσία και για ενέργεια ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης χωρίς να ειδοποιήσει τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, έχασε την αμερικανική ιθαγένειά της και στη συνέχεια απελάθηκε πίσω στη Ρωσία.

Μετά την επιστροφή στη Ρωσία, διορίστηκε στο δημόσιο συμβούλιο της νέας φρουράς της Ενωμένης Ρωσίας (ρωσικό πολιτικό κόμμα). Σύμφωνα με αυτούς, θα εκπαιδεύσει τους ανθρώπους.

Επιπλέον, θεωρείται κατάσκοπος της KGB στις Ηνωμένες Πολιτείες.

5. Xiao Tian


Η Xiao Tian είναι μια χάκερ κινεζικής καταγωγής. Ήρθε στο προσκήνιο όταν ήταν μόλις 19 χρόνων, χακάροντας την ίδια την Google στην Κίνα το 2010.

Στην συνέχεια  σχημάτισε μια γυναικεία ομάδα χάκερ που ονομάζεται "China Girl Security Team".

Η ομάδα αυτή αποτελεί την  μεγαλύτερη αποκλειστικά γυναικεία ομάδα  hacking  στην Κίνα, με 2200 μέλη, καθώς  έχει δεσμούς με μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες hacking σε όλο τον κόσμο.

6. Ying Cracker


Η Ying Cracker είναι και αυτή κινεζικής καταγωγής  χάκερ από τη Σαγκάη.

Θεωρείται  ως "καθηγητής"  αφού διδάσκει στους "μαθητές"  της τα βασικά της πειρατείας. Έτσι, η Ying Cracker είναι μια ελαφρώς διαφορετική φυλή χάκερ σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Δεν έχει ποτέ εμπλακεί σε οποιαδήποτε παράνομη ή ανήθικη εργασία, αλλά ωστόσο  η δουλειά της δεν είναι ακριβώς καθαρή.

Αυτήν τη στιγμή έχει δημιουργήσει ένα  εξατομικευμένο λογισμικό για τις εταιρείες που τους βοηθά να καταλάβουν πώς να προστατεύουν τα δεδομένα τους καλύτερα.

Επίσης η ίδια προσφέρει τις υπηρεσίες της με μίσθωση, δηλαδή  να χακάρει  οποιοδήποτε λογισμικό, έναντι βέβαια αδρής αμοιβής.

7. Kristina Vladimirovna Svechinskaya


Παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα σε hacking. Αυτή η ρωσίδα χάκερ είναι επίσης κορυφαία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, αλλά οι περισσότεροι θα την αναγνωρίσουν από μια σειρά υψηλού επιπέδου εργασίες hacking που έχουν πιθανώς οδηγήσει σε απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικευμένη στη χρήση των Zeus Trojan , ο Σβετσίνσκαγια επιτέθηκε σε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς, οι περισσότεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στη συνέχεια δημιούργησε μια σειρά ψεύτικων λογαριασμών μέσω της Bank of America και της Wachovia.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε εννέα άλλους για να δημιουργήσει πλαστά διαβατήρια, αλλά τελικά πιάστηκε και τώρα απειλείται με πολλαπλές κατηγορίες.

Συνολικά, ορισμένες αρχές εκτιμούν ότι έκλεψε 3 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

Η Κριστίνα συνελήφθη το 2011 αλλά απελευθερώθηκε μετά την υπογραφή ενός ομολόγου και την καταβολή $ 25.000 ως εγγύηση. Αν είχε καταδικαστεί, θα μπορούσε να είχε φυλακιστεί για περισσότερα από 40 χρόνια.

8. Joanna Rutkowska


Η Joanna Rutkowska έδωσε ένα τέλειο παράδειγμα ότι δεν είναι κακοί όλοι οι χάκερ.

Είναι παγκοσμίως γνωστή  για την παρουσίαση των τρωτών σημείων στα Windows Vista, το 2006 στο συνέδριο DefCon.

Έχει αποκαλύψει επίσης μια τεχνική - που ονομάζεται "Blue Pill", με την οποία μπορείτε να μεταφέρετε το τρέχον λειτουργικό σύστημα σε μια εικονική μηχανή. Παρέχει συνήθως διαλέξεις σε διάφορα σεμινάρια και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες ασφάλειας.

9.Raven Adler


Η πιο αναγνωρισμένη ως ένας από τους πιο ταλαντούχους και ευφυείς χάκερ στον κόσμο.

Η Raven Adler αποφοίτησε από το γυμνάσιο σε ηλικία μόλις 14 ετών και πήρε το πτυχίο της στην ηλικία των 18.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που έδωσε μια παρουσίαση στην DefCon, μια από τις πιο διάσημες συγκεντρώσεις παγκοσμίως των χάκερ. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, είπε ότι έπρεπε να την γνωρίζουν για το έργο της στον τομέα αυτό, και όχι για το ότι ήταν γυναίκα.

10. Adeanna Cooke


Η Cooke είναι ένα καλά εδραιωμένο μοντέλο που συχνά εμφανίζεται στα περιοδικά Playboy.

Ένας από τους φίλους της, έκλεψε τις προσωπικές της φωτογραφίες  και τις δημοσίευσε  στο διαδίκτυο για να κερδίσει μερικά χρήματα.

Όταν έλαβε γνώση γι 'αυτό, σκέφτηκε να αφήσει το δικό της  στίγμα, και να τον αναγκάσει να αφαιρέσει τις φωτογραφίες της. Αυτοδίδαξε τον εαυτό της στην  πειρατεία και στο hacking, αναγκάζοντας τον να αποσύρει τις φωτό τις από το διαδίκτυο.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ονομάστηκε "Hacker Fairy", στην κοινότητα των Hackers. Τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε άλλους ανθρώπους, όπου τα ιδιωτικά δεδομένα τους έχουν επίσης διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

11.Gigabyte


Οι περισσότεροι από τις προαναφερθείσες hackers ήταν γνωστοί για τα νομικά τους ατοπήματα, αλλά η Gigabyte βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του φάσματος.

Το πραγματικό της όνομα είναι η Kim Vanvaeck και γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο.

Θεωρείται ότι ήταν ο μοναδικός δημιουργός ή πρωτογενής δημιουργός πολλών ιών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Coconut-A, Sahay-A και Sharp-A, που προορίζονταν να στοχεύουν το υλικό με ευαίσθητες πληροφορίες.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ιούς που προορίζονταν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες για να κερδίσουν χρήματα, αυτοί οι ιοί χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν τις ίδιες τις πληροφορίες.