Σε πρόσφατη ανακοίνωση του το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο γνωστοποίησε την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2018 -2019.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι  φοιτητές των Πτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών με έτος εισαγωγής από 2013 έως και 2018, ή  φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών με έτος εισαγωγής από 2016 έως και 2018, καθώς υπόχρεοι είναι  και όσοι σπουδάζουν σε  Εξαμηνιαία Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με διάρκεια κατά το   χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

Εξαίρεση αποτελούν φοιτητές των Κοινών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΕΑΓ, ΓΧΝ, ΤΛΧ, ΔΟΕ, RISK όπου και αναμένεται η απόφαση των συντονιστικών επιτροπών των δυο Πανεπιστημίων.

Η υποβολή χορήγησης της αίτησης υποτροφίας θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας   ( https://dev.eap.gr)   με την χρήση των ίδιων κωδικών, αυτών με τους οποίους οι φοιτητές εισέρχονται στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες/εφαρμογές.

Ημέρα έναρξης υποβολών των αιτήσεων υποτροφίας ορίζεται  από 01 Νοεμβρίου 2018 έως τις 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 μ.μ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό,δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης υποτροφίας έχουν οι φοιτητές:

...α) οι υποψήφιοι των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών έως και 6 έτη από το έτος εισαγωγής τους στο Ε.Α.Π.

β) οι υποψήφιοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών έως και 3 έτη από το έτος εισαγωγής τους στο Ε.Α.Π.

Διευκρινίζεται ότι η έγκριση υποτροφίας αφορά αποκλειστικά τους φοιτητές που παρακολουθούν μία ή περισσότερες Θ.Ε., ή εργαστηριακούς κύκλους, ή εκπονούν Διπλωματική εργασία κατά το ακαδημαϊκό έτος για το οποίο αιτούνται τη μερική ή ολική απαλλαγή από τη συμμετοχή στις δαπάνες σπουδών τους.

Διευκρινίζετε ότι οι τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών του Ε.Α.Π. που έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και επιπλέον θεματικών ενοτήτων πέραν του ελάχιστου αριθμού θεματικών ενοτήτων που απαιτεί το πρόγραμμα για την απόκτηση πτυχίου (ο αριθμός των επιπλέον θεματικών ενοτήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο), δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης υποτροφίας και δεν δικαιούνται υποτροφία αριστείας……