Σειρά δωρεάν ομιλιών από το "Δημόκριτο" για τεχνολογία και επιστήμη, τεχνητή νοημοσύνη, τεχνολογίες πληροφορικής κ.α.
Σειρά δωρεάν ομιλιών από το "Δημόκριτο" για τεχνολογία και επιστήμη



Έχοντας ως  στόχο την διάχυση της επιστήμης στην Ελληνική κοινωνία, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" οργανώνει  μια νέα σειρά απλουστευμένων ομιλιών, που αποσκοπούν να προσφέρουν αξιόπιστες και άμεσα κατανοητές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι ερευνητές του Δημόκριτου, γνωστοί για την  διεθνή καταξίωση και αναγνώριση,  θα παρουσιάζουν κάθε μήνα οργανωμένες διαλέξεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις σε επίκαιρα και σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες θεραπείες του καρκίνου, οι ήπιες μορφές ενέργειας, η εξερεύνηση του διαστήματος, τα νέα βιο-πλαστικά, οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής, οι νέες ανακαλύψεις της αστροφυσικής και άλλα.

Μετά από κάθε ομιλία θα προσφέρονται αναψυκτικά στο φουαγιέ που θα δίνουν την ευκαιρία για επιπλέον εποικοδομητική συζήτηση και ελεύθερο διάλογο.

Ήδη, από τις  4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου πραγματοποιήθηκε η ομιλία «Αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα και επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία», ενώ η δεύτερη ομιλία της σειράς θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, στο κεντρικό αμφιθέατρο.


Δομή των διαλέξεων 


  • Ο 1ος κύκλος ομιλιών αποτελείται από τις εξής ομιλίες:

«Τεχνητή Νοημοσύνη: μύθος, επανάσταση, απειλή, ή ελπίδα;», Δρ Γιώργος Γιαννακόπουλος, 4 Μαρτίου 2019, 6μμ

«Τι εντέλει είναι ο καρκίνος, που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται;, Δρ Δρακούλης Γιαννουκάκος, 1 Απριλίου 2019, 6μμ

«Ενέργεια, περιβάλλον, νερό: το κρίσιμο τρίπτυχο του 21ου αιώνα», Δρ Βασίλης Μπελεσιώτης, 7 Μαΐου 2019, 6μμ

«Η ανθρώπινη γήρανση», Ιούνιος 2019.

  • Ο 2ος κύκλος ομιλιών θα περιλαμβάνει ομιλίες για τους κβαντομηχανικούς υπολογιστές, τη κλιματική αλλαγή, τη νανοτεχνολογία, κ.α.

Υπενθυμίζουμε η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και η συμμετοχή και η στάθμευση είναι δωρεάν.

 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του  Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" .

Οργάνωση: Γραφείο Εκπαίδευσης του "Δημόκριτος" (skalokerinou@admin.demokritos.gr, τηλ 210 6503055)


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ