To Thessaloniki Science Festival, το πρώτο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό, έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει το Solve for X, πρότζεκτ που στοχεύει στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Ανάμεσα σε πειράματα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις και διαγωνισμούς, καθώς επίσης και ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές ταινιών που θα συνθέσουν, μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, για πρώτη φορά, μετά την παρθενική του εμφάνιση στην προηγούμενη ΔΕΘ, οι Google Developers στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν τις πόρτες του πρότζεκτ και στο κοινό.
Το Google X, το πιο καινοτόμο και ριζοσπαστικό εργαστήριο της Google, επέλεξε την Θεσσαλονίκη και άλλες 11 μόλις πόλεις παγκοσμίως για να φιλοξενήσουν το Solve for X. Κορυφαίοι επιστήμονες, παγκόσμια προβλήματα και ριζοσπαστικές ιδέες ενώνονται για να δημιουργήσουν το #moonshot0.1. Τα μάτια όλων στρέφονται στη Θεσσαλονίκη όμως και για έναν ακόμη λόγο. Την πανευρωπαϊκή του “πρεμιέρα” θα κάνει κατά τη διάρκεια του Solve for X #moonshot0.1 το “Solve for X Design Sprint” το οποίο μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί μόνο στη Νέα Υόρκη. Το αναλύτικο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εν καιρώ.
Το Thessaloniki Science Festival διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO-ΔΕΘ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει επίσης η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακά Ιδρυμάτα, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα καθώς και οι μεγαλύτεροι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.
Οι ενότητες που καλύπτει το Φεστιβάλ περιλαμβάνουν: Φυσική / Χημεία / Βιολογία - Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομπ
Πηγή: startup.gr
Δημοσίευση σχολίου