Ξεκινώντας να δουλέψουμε με την JAVA το "Hello World" είναι η πρώτη εφαρμογή που καλούμαστε να υλοποιήσουμε. Μια γνωριμία δηλαδή με το περιβάλλον ανάπτυξης και με την σύνταξη της γλώσσας JAVA.
Όσοι έχουν ασχοληθεί με την εκμάθηση γλωσσών  προγραμματισμού θα θυμούνται ότι το "Hello World" ήταν πάντα το πρώτο τους προγραμματιστικό βήμα.
Αν και για τους  περισσότερους το "Hello World" δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης λόγω της απλότητας του , ενώ ως γνωστόν, το δημιουργικό μας "οίστρο" το εξαντλούμε από τα πρώτα μας κι'όλας βήματα σε ανάπτυξη πιο σύνθετων εφαρμογών.

Εδώ λοιπόν θα σας δείξω μια υπέροχη διαδρομή στον κόσμο του αντικειμενοστερφή προγραμματισμού σε JAVA με την βοήθεια του "ταπεινού" κατ' άλλα "Hello World". Αν δεν έχετε ξανασχοληθεί με JAVA και αυτό είναι το πρώτο σας βήμα τότε θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε διαβάζοντας τα βασικά για την JAVA στο "Class relationships " και στο  "Ιnterface - Σχέσεις κλάσεων και μέθοδοι " ενώ στην κατηγορία Download-->Βιβλία  θα βρείτε χρήσιμο υλικό.

 Τι λέτε... Ξεκινάμε;

 "Hello World" as Entity

 Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την εφαρμογή μας εφαρμόζοντας αντικειμενοστεφή προγραμματισμό. Η  σκέψη μου είναι ότι τα γράμματα συνθέτουν λέξεις και με την σειρά τους προτάσεις. Θα μπορούσα να συνεχίσω αυτή την λογική ότι, οι προτάσεις συνθέτουν παραγράφους, αυτοί ένα κείμενο σε σελίδες και να καταλήξω σε ένα βιβλίο, αλλά αυτό το αφήνω σε σας για περαιτέρω εξάσκηση.

Ας συνεχίσουμε το παράδειγμά μας. Δημιουργώ λοιπόν μια κλάση για τα γράμματα, μια για τις λέξεις και μια, για την φράση. Σκέφτομαι ότι μια λέξη συνθέτεται υποχρεωτικά από πολλά γράμματα ενώ μαι φράση μπορεί να περιέχει  μία τουλάχιστον λέξη.

Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει στο χαρτί μου το διάγραμμα των κλάσεων θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του κώδικα.


Ξεκινώ κατασκευαστικά από την κλάση Letter

Στην συνέχεια υλοποιούμε την κλάση Word

Και τέλος θα έχω την κλάση HelloWorld

Μπορείτε να υλοποιήσετε το δικό σας Hello World πρόγραμμα και να στείλετε με email στο ΕΑΠHelp τις δημιουργίες σας.Στο παράδειγμα μας δεν ακολουθείτε πλήρως το διάγραμμα κλάσεων, και αυτό για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς. Περιμένω τις απορίες σας και τα σχόλια σας.