Αυτές τις μέρες, τα smartphones είναι οι πιο σημαντικές συσκευές μας. Τα χρησιμοποιούμε ως φωτογραφικές μηχανές, πλατφόρμες παιχνιδιών, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, για πλοήγηση στο διαδίκτυο , αριθμομηχανές, και - ενίοτε - και σαν τηλέφωνα.

Τι θα λέγατε εάν θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα περισσότερα από αυτά; Φανταστήκατε  ποτέ το τηλέφωνό σας να μπορούσε να λειτουργήσει   ως πλήρες επιτραπέζιος υπολογιστής;

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το νέο Continuum app της Microsoft για τα Windows 10 κινητά τηλέφωνα, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του με το νέο 5.2-ιντσών Microsoft Lumia 950 και 5,7 ιντσών Lumia 950 XL . Το Continuum σας επιτρέπει να συνδέσετε το κινητό σας σε μια dock και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε σαν να ήταν ένα PC.

Αλλά είναι αρκετό, με το ότι  μετατρέποντας το τηλέφωνό σας σε μία συσκευή all-in-one, να ξεφορτωθείτε  τη συσκευή σας  iPhone ή Android  για την  Lumia 950; Η απόφασή μου μετά τη χρήση του Lumia 950; Σίγουρα .

Microsoft’s Display Dock και Continuum 


Με την χρήση του Microsoft Display Dock , μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να γράφετε έγγραφα στο Word, να περιηγηθείτε στο Web μέσω του browser, Microsoft Edge, να ελέγξτε το email σας, και να δημιουργήσετε παρουσιάσεις του PowerPoint. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμη και βίντεο HD, όπως ακριβώς θα κάνατε στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

Σκεφτείτε ότι, μπορείτε να κάνετε όλα αυτά ενώ εξακολουθείτε να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Είναι απίστευτα εντυπωσιακό.

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που η Microsoft ελπίζει ότι θα μας κάνει να ενδιαφερθούμε περισσότερο  για τα Windows 10 smartphones. Και ότι  θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλλον των προσωπικών υπολογιστών.


Τι είναι το Continuum app; Ουσιαστικά, είναι ένας τρόπος για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας, όπως έναν υπολογιστή με Windows 10 .

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να συνδέσετε το Lumia 950 ή 950 XL σε ειδική θέση dock της Microsoft. Όταν συνδέετε το Lumia (μαζί με μια οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι) τότε στην οθόνη του  κινητό σας θα αρχίσει να τρέχει ένα desktop-όπως η έκδοση των Windows 10 του υπολογιστή σας.

Αλλά ακριβώς επειδή μοιάζει να τρέχετε ένα Windows PC 10 από το τηλέφωνό σας, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε πραγματικά. Δεν πρόκειται να είναι σε θέση να τρέξει τις εφαρμογές στα Windows side-by-side, και δεν χρειάζεται καν να σκεφτούμε ότι  θα κάνουμε κάτι πιο πολύπλοκο από ότι η περιήγηση στο Web ή τη χρήση εγγράφων του Office.


Ο περιορισμός σε σχέση με τις εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με Continuum. συμβαίνει γιατί οι μόνες εφαρμογές που λειτουργούν σε κατάσταση λειτουργίας επιφάνειας εργασίας είναι οι καθολικής πλατφόρμας Windows εφαρμογές όπως το Office, Outlook, Ειδήσεις, και Edge. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περιηγηθείτε ακόμα στο Facebook ή στο Twitter, με την λειτουργία Continuum.

Η Microsoft, ωστόσο, λέει ότι όλο και περισσότεροι  προγραμματιστές εργάζονται για να κάνουν τις εφαρμογές τους συμβατές με το Continuum, έτσι ίσως ο τρόπος λειτουργίας να αλλάξει ριζικά  μέσα σε λίγους μήνες. Προς το παρόν, όμως, Continuum είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Ωστόσο η ιδέα να είναι  σε θέση να μετατρέψει το smartphone σε μια συσκευή PC είναι χρήσιμη ακόμα και αν πρόκειται απλά να εργαστούμε με έγγραφα του  Office,