To Facebook Inc εισέρχεται στον αθλητισμό με μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται Facebook Sports Stadium, που σύμφωνα με το Reuters, θα παρέχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για παιχνίδια, δημοφιλείς κριτικές από τους οπαδούς,  στατιστικά στοιχεία και σχόλια από ειδικούς.

"Με 650 εκατομμύρια φίλαθλοι, το Facebook είναι το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου," έγραψε σε μια ανακοίνωση την Τετάρτη ανακοινώνοντας τη λειτουργία αυτή το Facebook. Η νέα υπηρεσία φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να εισβάλει στο έδαφός του Twitter. 

Η ιστοσελίδα του micro-blogging είναι από καιρό ένας δημοφιλής προορισμός για τα λεγόμενα "live-tweeting" παιχνίδια. Η πρόκληση για το Facebook είναι ότι υπάρχουν ήδη πολλές κοινότητες (όπως το Facebook Sports Stadium), αφού  δεν είναι και η  μοναδική προσφορά.

Το Facebook Sports Stadium καλύπτει επί του παρόντος μόνο αμερικανικούς αγώνες ποδοσφαίρου και έρχεται από τον επόμενο μήνα με το Super Bowl, στις 7 Φεβρουαρίου, όμως, το να  στηρίξει άλλα σπορ, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, είναι στα επόμενα σχέδια και για το μέλλον, ανάφερε σε δήλωσή το Facebook. Ελπίζουμε να έρθει σύντομα και στην Ελλάδα.

Πηγή : Reuters