Ο Mark Zuckerberg έγινε πρωτοσέλιδο νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν είπε ότι ελπίζει να κατασκευάσει μια βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) που μπορεί να τον βοηθήσει γύρω από το σπίτι και στο γραφείο. Αυτός δεν είναι ο μόνος όμως, με την ιαπωνική εταιρεία Vinclu φέρνοντας μια εικονική προσωπικότητα στο παιχνίδι της ΤΝ.

Το προϊόν του, Gatebox,  είναι μια συσκευή με παρόμοιες λειτουργίες με το Amazon Echo, αλλά με μια συγκεκριμένη διαφορά - είναι ένα πλήρως  ολογραφικό, και διαδραστικό με την ΤΝ προσωπικότητα που περιέχεται μέσα.

Ενώ μπορεί να μην είναι τόσο προηγμένο όσο, ας πούμε, ο Jarvis από τις ταινίες του Iron Man, το Gatebox και το ολόγραμμα Azuma Hikari μέσα σε αυτό έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά. Αξιοποιώντας το διαδίκτυο και των αντικειμένων τεχνολογίας  Internet of Things (IoT), μπορεί να ελέγξει το σπίτι σας, την τηλεόραση,  το κλιματισμό,  το φωτισμό, ακόμα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική και, αν έχετε ένα τέτοιο αυτοματισμό, τη θέρμανση της μπανιέρας σας.

Η κεντρική ιδέα πίσω από το Gatebox είναι να σπάσει το τείχος ανάμεσα σε εμάς και τον εικονικό κόσμο, θολώνοντας τα όρια μεταξύ του ψηφιακού και πραγματικότητας. Αν και είμαστε ακόμα πολύ μακριά  από το να έχουμε ανδροειδή στο σπίτι για να μαγειρέψουν και να καθαρίσουν  για εμάς ή να έχουμε μια πραγματική συνομιλία με μια εικονική παρουσία, αυτό το προϊόν αποδεικνύει ότι δεν είναι και τόσο μακρινό το φανταστικό αυτό μέλλον.



Η Gatebox θα περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία συμπεριφορά μάθησης, αναγκάζοντάς το να λάβει ορισμένα μέτρα με βάση τις συνήθειες του χρήστη. Η εταιρεία αναφέρει επίσης την προσωπικότητα Azuma θα προσαρμόσει την ανάμιξη με το χρήστη.

Η Vinclu  έχει την πρόθεση να ξεκινήσει προ-παραγγελίες μέσω crowdfunding πλατφόρμα του τρέχοντος έτους, ενώ υπόσχεται ότι υπάρχουν στα σχέδιά της η ανάπτυξη εναλλακτικών χαρακτήρων μιας και η Azuma να είναι λίγο πολύ "anime" για κάποιους.

Για μια καλύτερη ιδέα του προϊόντος, δείτε το παρακάτω βίντεο.