Ο Chrome είναι έτοιμος να φορτώσει ιστοσελίδες πολύ πιο γρήγορα από ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. 

Χάρη σε ένα νέο αλγόριθμο συμπίεσης που ονομάζεται Brotli, η οποία εισήγαγε η Google τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Chrome θα είναι σε θέση να συμπιέσει τα δεδομένα μέχρι και 26 τοις εκατό περισσότερο από ότι τη υπάρχουσα μηχανή συμπίεσης του, Zopfli, και το οποίο θα αποτελέσει ένα εντυπωσιακό άλμα.

Σύμφωνα με το μηχανικό επιδόσεων της Google Ilya Grigorik, ο Brotli είναι έτοιμος να εφαρμοστεί, έτσι ώστε οι χρήστες του Chrome  θα πρέπει να περιμένουν για να δουν μια πραγματική αλλαγή στην ταχύτητα "του κλικ και φόρτωση"  όταν βέβαια η επόμενη έκδοση του Chrome θα έχει κυκλοφορήσει. Η Google λέει επίσης ότι ο Brotli θα βοηθήσει τους χρήστες κινητών Chrome να βιώσουν "τις χαμηλότερες τιμές τόσο στη μεταφορά δεδομένων όσο και στη μείωση χρήσης της μπαταρίας." 

Στην εταιρεία χαιρετούν τον Brotli ως «μια νέα μορφή δεδομένων" και η Google ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί και από άλλα προγράμματα περιήγησης στο Web στο εγγύς μέλλον. Αλλά για τώρα, περιμένουμε να παρατηρήσουμε  τις ιστοσελίδες μας να φορτώνονται  λίγο πιο γρήγορα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγη: Google