Οι μηχανικοί στο Kennedy Space Center της NASA εφευρίσκουν νέα drones με βοήθεια της ρομποτικής γνωστά ως Extreme Access Flyers τα οποία είναι σε θέση να αντέξουν τις αφιλόξενες συνθήκες του διαστήματος και θα επιδίδονται στο "κυνήγι και τη συλλογή" δειγμάτων από άλλους κόσμους σε περιοχές που είναι απρόσιτες από τα ρόβερ.

Στόχος αυτών των  μηχανημάτων είναι να κατασκευαστούν για να εργαστούν παρά την αραιή ατμόσφαιρα, στον Άρη, ή στα κενά χωρίς ατμόσφαιρα των αστεροειδών και στο φεγγάρι. Με τη χρήση ενός διαστημικού σκάφους προσεδάφισης ως βάση για φόρτιση των μπαταριών τους και με προωθητήρες οξυγόνου, οι επιστήμονες οραματίζονται ότι τα Extreme Access Flyers θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στην σκιασμένες περιοχές των κρατήρων που είναι δύσκολο να φθάσουν και να λάβουν  δείγματα εδάφους.

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει διάφορα μοντέλα από drones και εργάζονται πάνω στην τελική επιλογή του μηχανήματος. Αυτό είναι ένα από αυτά, που η ομάδα της NASA εργάζεται και αποτελεί το   πρωτότυπο,  για μια αποστολή στο διάστημα.