Η Microsoft σταματά την παραγωγή του Xbox 360
Η Microsoft εξέφρασε την διάθεσή της να σταματήσει την παραγωγή της κονσόλας παιχνιδιών  Xbox 360, 10 χρόνια μετά από όταν  ξεκίνησε.
Σε ένα blog post, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer είπε ότι η κονσόλα είχε συμπληρώσει περισσότερα από 78 δισεκατομμύρια ώρες παιχνιδιού και πάνω από 25 δισεκατομμύρια ώρες λειτουργίας σε εφαρμογές.

Πέρυσι η εταιρεία  ενεργοποίησε τον διάδοχο της κονσόλας Xbox 360 , το Xbox One , όπου μεταφέρε τη δυνατότητα  να παίζονται παιχνίδια του Xbox 360 αφού η ψυχή του Xbox 360 ήταν το να  τοποθετήσει τους παίκτες στο επίκεντρο της διασκέδασης και του παιχνιδιού. 
  
Για την Microsoft το Xbox 360 σημαίνει πολλά αφού είχε  μια καταπληκτική πορεία, τα νέα όμως δεδομένα στην κατασκευή παιχνιδομηχανών οδήγησαν στην απόφαση  να σταματήσουν την κατασκευή νέων Xbox 360. Ωστόσο θα  συνεχίσουν οι πωλήσεις της κονσόλας με βάση των αποθεμάτων   με τη διαθεσιμότητα να ποικίλλει ανά χώρα.

Η Microsoft δήλωσε ότι  θα εξακολουθεί  να υποστηρίζει την πλατφόρμα για τους υφιστάμενους χρήστες, με τις υπηρεσίες του online gaming, είτε με την πώληση διαφόρων αξεσουάρ, είτε του hardware από την υπηρεσία  xbox.com/support. ενώ οι Xbox One ιδιοκτήτες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα διαθέσιμα παιχνίδια του Xbox 360 μέσω του Xbox One  συμβατότητας - χωρίς επιπλέον κόστος.


IT Special Advisor