https://eaphelp.blogspot.gr/2016/10/nea-technologia-gia-kataskevi-robot.html

Όποιος έχει παρακολουθήσει  βίντεο με πτήσεις drones  ή ένα επεισόδιο του "BattleBots" γνωρίζει ότι ένα  ρομπότ μπορεί να σπάσει - και συχνά είναι επειδή δεν έχουν την κατάλληλη επένδυση για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Αλλά αυτή την εβδομάδα οι ερευνητές στο Επιστήμης Υπολογιστών του MIT και Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) θα παρουσιάσουν μια νέα μέθοδο στην εκτύπωση 3-D με μαλακά υλικά που κάνουν τα ρομπότ πιο ασφαλείς και πιο ακριβείς στις κινήσεις τους - και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των drones, τηλέφωνα, παπούτσια, κράνη, και άλλα.

Η (PVM) τεχνική "programmable viscoelastic material" της ομάδας επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίσουν κάθε μέρος ενός 3D-τυπωμένο αντικειμένου με τα ακριβή επίπεδα ακαμψίας και ελαστικότητας που θέλουν, ανάλογα με την εργασία που χρειάζονται να εκτελέσει.

Για παράδειγμα, μετά από 3-D εκτύπωση ενός ρομπότ κύβου που κινείται, είναι εφοδιασμένο με μια επίστρωση υλικού απορρόφησης κραδασμών που χρησιμοποιούν μόνο 1/250 του ποσού της ενέργειας που μεταφέρει στο έδαφος.

Η επίστρωση αυτή  επιτρέπει επίσης στο ρομπότ να προσγειωθεί με σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερη ακρίβεια, γεγονός που υποδηλώνει ότι παρόμοια αμορτισέρ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη διάρκεια ζωής των drones παράδοσης προϊόντων όπως αυτά που αναπτύσσονται από το Amazon και τη Google.



IT Special Advisor