Αμερικανικό πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία διαθέτει ένα πυρηνικό υποβρύχιο drone που έχει τη δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή ικανή να καταστρέψει τις παράκτιες πολιτείες και τις στρατιωτικές βάσεις της Αμερικής.

Η Ρωσία καλεί το σύστημα "Ocean Multipurpose System Status-6 ", και είναι σε θέση να διανύει υποβρύχιες αποστάσεις έως 6.200 μίλια ενώ μπορεί να βυθιστεί στο νερό σε βάθος 3.280 ποδιών και ταξιδεύει με ταχύτητες μέχρι 56 κόμβους.

Συγκρίνοντας με τη σημερινή κατάσταση με εκείνη του  Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Status-6 θα φέρει ένα πολλών μεγατόνων θερμοπυρηνική βόμβα στο ωφέλιμο φορτίο. Για λόγους συγκρίσεων η βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα είναι 16 χιλιάδες τόνους, μικρότερη σε μέγεθος. Σκεπτόμενοι ότι μια μονάδα μεγατόνου είναι το ισοδύναμο των 1.000 κιλοτόνων-ένα εκατομμύριο τόνους TNT, οι αναφορές από τη Ρωσία μιλούν ότι η βόμβα θα μπορούσε να είναι 100 μεγατόνους.

Η Status-6 έχει σχεδιαστεί για επίθεση στις "εχθρικές" παράκτιες πόλεις, λιμάνια, ναυπηγεία και ναυτικές βάσεις. Μόλις Status-6 φτάνει στον προορισμό του, πυροδοτεί τη βόμβα, προκαλώντας τεράστιο  ζημιά μέσω της έκρηξης και της θερμότητας. Μια βόμβα 100 μεγατόνων θα παρήγαγε τεχνητό τσουνάμι, ικανό να προκαλέσει καταστροφή στις παράκτιες εγκαταστάσεις.

Αν αυτή η είδηση σας τρομάζει μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη. Αναφορές από τη Ρωσία δείχνουν ότι η βόμβα θα μπορούσε να είναι εμπλουτισμένη με το επικίνδυνο ισότοπο του κοβαλτίου-60. Μια τέτοια βόμβα θα μπορούσε να εξαπλώσει τόσο υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που θα καθιστούσε ανίκανη την επιβίωση στην ζώνη ρίψης για περίπου 100 χρόνια. Ανάλογα με την τοποθεσία και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, μια τέτοια έκρηξη θα έφερνε  επίσης,  τεράστιες ποσότητες ακτινοβολίας στην ενδοχώρα.

Το Status-6 είναι ένα όπλο που δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Η τελική ταχύτητα των 56 κόμβων, ξεπερνά κατά πολύ την σημερινή ταχύτητα όχι μόνο των Αμερικανικών υποβρυχίων αλλά και εκείνη των τορπιλών τους, αφού το επιτρεπτό βάθος βύθισης, του επιτρέπει να ξεφύγει από κάθε αμερικανική τορπίλη.

Όλα δείχνουν πως η κατασκευή του  Status-6 είναι η απάντηση της Ρωσίας στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ που προσπαθεί εδώ και καιρό να δημιουργήσει, αν και το σύστημα αυτό είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να ελπίζει να σταματήσει μια συντονισμένη ρωσική πυρηνική επίθεση,

Η ύπαρξη της Status-6  αρχικά αντιμετωπίστηκε με κάποιο σκεπτικισμό, το όπλο ακούγεται τόσο φρικτό, τόσο καταστροφικό, και  απόλυτα κορυφαίο που  είναι δύσκολο να το επεξεργαστεί κάποιος λογικά, αν πραγματικά θα θέλαμε  να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο πράγμα. Δυστυχώς για όλη την ανθρωπότητα, φαίνεται ότι είναι πραγματικότητα.


IT Special Advisor