Αμυντικό όπλο που μπορεί να υποκλέψει και να καταστρέψει τους πυραύλους του εχθρού προτού να μπορέσουν να βλάψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους συμμάχους της ήταν ένα βασικό μέρος της στρατιωτικής στρατηγικής για δεκαετίες, αλλά οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν.

Περισσότερες χώρες έχουν ή αναπτύσσουν τεχνολογία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων που μπορούν να μεταφέρουν πολλαπλές κεφαλές, που είναι γνωστή ως Πολλαπλές Ανεξάρτητα Οχήματα στόχευσης επανεισόδου (MIRVs) και / ή δολώματα.

"Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία διαθέτει την ικανότητα MIRV για βαλλιστικούς πυραύλους τους. Το 2014, εκθέσεις επιβεβαίωσαν ότι και το Ιράν είναι πολύ κοντά στο να αναπτύξει αυτή την τεχνολογία, στους βαλλιστικούς πυραύλους του. Έγγραφα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου δείχνουν ότι οι MIRVs είναι κατά το πλείστων όπλα που θα μπορούσαν να αποτελούν μέσα στρατηγικής αποσταθεροποίησης,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν το μέγεθος της απειλής  και εργάζεται προς την κατεύθυνση ενός ισχυρού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Πέρυσι, η υπηρεσία πυραυλικής άμυνας των  ΗΠΑ  ανάθεσαν  στην Raytheon, Lockheed-Martin και στη Boeing να ξεκινήσουν το σχεδιασμό ενός νέου όπλου που είναι γνωστό ως "Multi-Object Kill Vehicle" ή MOKV, το οποίο θα μπορούσε να καταστρέψει διάφορα αντικείμενα στο χώρο με μια μόνο εκτόξευση.

"Πριν από δέκα χρόνια,  μόνο ένα αντικείμενο θα μπορούσαμε να αναχαιτίσουμε από μια μαζική επίθεση τέτοιας κλίμακας. Όταν μάλιστα τα "εισερχόμενα" έχουν σήμερα το  το μέγεθος μιας τοστιέρας ... Αυτό το πρόγραμμα MOKV είναι ότι πιο σύγχρονο για την αντιμετώπιση "  δηλώνει ο John Pike, διευθυντής του GlobalSecurity.org,

Το σχέδιο Raytheon, η οποία έχει προγραμματιστεί για την επαναξιολόγηση του, τον Δεκεμβρίο, είναι ικανό να φορτώσει πολλαπλά MOKVs σε ένα ενιαίο πύραυλο εκτόξευσης. Κάθε MOKV θα είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες, σύστημα διεύθυνσης και πρόωσης και εξοπλισμού επικοινωνιών που θα τους επιτρέψει από το μηδέν να καταστρέψει  ένα άτομο-στόχο  χτυπώντας το, με τεράστια κινητική δύναμη. Σκοπός είναι το πλήγμα αυτό να λάβει χώρα πέρα ​​από τη γήινη ατμόσφαιρα,και ενώ θα βρίσκεται  σε μια τροχιά,  που θα στείλει το προκύπτον σύννεφο των συντριμμιών στην ατμόσφαιρα, όπου και θα  καεί.

Μια σημαντική τεχνολογική πρόκληση είναι για το πώς το σύστημα θα μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ των βομβών  και των δολωμάτων, ή όπλα όπως μπαλόνια, που θα μπορούσαν να φέρουν μια βόμβα υδρογόνου. στο κατάστρωμα.

Ο στρατός ελπίζει να αρχίσει η κατασκευή του όλου στα τέλη του επόμενου έτους, και η δοκιμαστική πτήση να γίνει μέσα στο 2018. Αν είναι επιτυχής, η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας  θα διεξάγει ένα τεστ δοκιμής το 2019.

IT Special Advisor