Το NetBeans Debugger  σας επιτρέπει να εντοπίζεται σφάλματα με το να τοποθετήσετε τα σημεία παύσης στον πηγαίο κώδικα σας, προσθέστε τα σημεία παρακολούθησης , και εξετάστε βηματικά των κώδικά σας, τρέξτε τις μεθόδους σας, ή ακόμα μπορείτε να λάβετε  στιγμιότυπα και να παρακολουθούν την εκτέλεση καθώς συμβαίνει. Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε το πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων σε μια διαδικασία που εκτελείται ήδη.

Το IDE περιλαμβάνει ένα εικονικό πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων, και  σας αφήνει να πάρετε GUI στιγμιότυπα και να εξερευνήσετε οπτικά το GUI του JavaFX και εφαρμογές Swing. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε τα  στοιχεία των ιδιοτήτων σας (component properties), την ιεραρχία των στοιχείων στο πακέτο του κώδικα, και να εντοπίστε στον πηγαίο κώδικα τα συστατικά του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εικονικό εντοπισμό σφαλμάτων για να προσθέσετε εύκολα τους listeners  στον Gui, χωρίς να χρειάζεται να ψάξετε μέσα από τον πηγαίο κώδικα.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείχνει έναν απλό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε με το NetBeans Debugger. Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας και δείτε το. Περισσότερα για το  NetBeans Debugger μπορείτε να διαβάσετε εδώ



IT Special Advisor