Security-my-Google-Account-from-my-stolen-device
Σας έκλεψαν ή χάσατε το tablet ή το smartphone και θέλετε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες Google σε αυτή την συσκευή; Όπως για παράδειγμα, να διακόψετε την πρόσβαση  στη θυρίδα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, στη θέση ή τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα  για να το πετύχετε.
Το εργαλείο διαχείρισης λογαριασμού της Google σας επιτρέπει να δείτε ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας και στις υπηρεσίες της Google και να αφαιρέσετε από τη λίστα εκείνες, που για οποιοδήποτε από τους παραπάνω λόγους, θέλετε να πάψει να έχει πρόσβαση η συσκευή σας.

1) Συνδεθείτε από τον  υπολογιστή σας στον λογαριασμό σας στην Google, πληκτρολογώντας απλά τo gmail.com, καθημερινή συνήθεια για πολλούς από μας αλλά αποκτάτε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υπό την ομπρέλα της Google, όχι μόνο στα e-mail σας.

2) Μεταβείτε στο Λογαριασμό σας και να αναζητήσετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτόν στην ενότητα Device Activity.

3) Εκεί θα σας εμφανίσει την τρέχουσα συσκευή από την οποία επιθεωρείτε τώρα την πρόσβαση στο λογαριασμό σας και άλλες συσκευές Windows, Android ή iOS -δηλαδή υπολογιστές, smartphone και tablet.

4) Κάντε κλικ πάνω στην συσκευή που σας ενδιαφέρει και  επιλέξετε Remove. Αμέσως με αυτή την κίνηση διακόπτετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας. 

 Άλλες Δραστηριότητες Ασφαλείας

➤Σε περίπτωση που  έχετε χάσει την συσκευή σας και φοβάστε ότι θα  έχει πρόσβαση στα e-mail και τις συνομιλίες σας όποιος την έχει στα χέρια του, τότε από το Device Activity μπορείτε να επιλέξετε την συσκευή και στην συνέχεια να επιλέξτε Lost Device? για να την αναζητήσετε (να την κάνετε να κουδουνίσει) και κυρίως για να κάνετε το απαιτούμενο Sign Out για να αποτρέψετε την πρόσβαση από αυτή τη συσκευή.

➤Ωστόσο αν θέλετε να  δείτε τη δραστηριότητα που καταγράφηκε όταν εμφανιστήκατε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας κάτι το οποίο μπορεί να έκανε και  κάποιος τρίτος που είχε πρόσβαση στη συσκευή σας μπορείτε να επισκεφτείτε Η Δραστηριότητα μου 

Ίσως να έχετε καλύτερες προτάσεις πάνω στο θέμα ασφαλείας. Μοιραστείτε αυτές μαζί μας αφήνοντας το σχόλιο σας, ή εγγραφείτε στα newsletter του blog για να λαμβάνετε περισσότερες συμβουλές ασφαλείας στο email σας.



Θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις μας; εγγραφείτε τώρα
IT Special Advisor