How to remove the white background from a logo?
Τις περισσότερες φορές αναζητάμε εικόνες για να χρησιμοποιήσουμε στο έργο μας, είτε αυτές είναι επί πληρωμή είτε είναι δωρεάν, συνήθως συνοδεύονται από ένα λευκό φόντο. Αν και σε ορισμένους αυτό δεν τους ενοχλεί, όταν όμως θέλουμε την εικόνα σαν αντικείμενο μέσα στο δικό μας φόντο τότε είναι πρόβλημα. 
Ως αντικείμενο και ως απλή εικόνα

Συνήθως αυτό αντιμετωπίζεται με την χρήση κάποιου προγράμματος επεξεργασίας εικόνων όπως Photoshop , αλλά μπορεί πολύ απλά να αφαιρεθεί αν διαθέτουμε έστω το PowerPoint. Παρακάτω θα εξηγήσουμε το πως μπορείτε να αφαιρέσετε το λευκό φόντο από μια εικόνα εύκολα με το PowerPoint.

Ανοίξτε το Microsoft Powerpoint και δημιουργήστε μια νέα διαφάνεια. Τώρα, μεταβείτε στο μενού εισαγωγής και κάντε κλικ στην εικόνα για να εισαγάγετε μια φωτογραφία. 

Επιλέξτε την επιθυμητή εικόνα και μετά την εισαγωγή της, επιλέξτε την ανοίξτε  την επιλογή Χρώμα από το μενού εργαλείων εικόνων. Στο αναπτυσσόμενο χρώμα, επιλέξτε "Ορισμός Διαφανούς Χρώματος" (set transparent color) και θα πρέπει να εμφανίζεται ένας δείκτης όπως το ποντίκι. Τώρα, κάντε κλικ στο λευκό φόντο της εικόνας. 

Αυτό ήταν, αφαιρεί μαγικά το λευκό φόντο και λειτουργεί τις περισσότερες φορές. Στην συνέχεια κάνετε δεξί κλικ στην εικόνα και να επιλέξετε να Αποθηκεύση ως εικόνα για να αποθηκεύσετε την εικόνα στην επιθυμητή θέση του υπολογιστή σας. Εάν ανοίξετε την εξαγόμενη εικόνα σε οποιοδήποτε είδος φυλλομετρητή εικόνας, μπορείτε να δείτε ότι το λευκό φόντο έχει αφαιρεθεί.