Συνάντηση αποφοίτων του ΕΑΠ της πληροφορικής 2018


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση αποφοίτων του ΕΑΠ του τμήματος Πληροφορικής που διεξήχθη την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 στο OTE Academy υπό τον Διευθυντή της ΠΛΗ 
κ.Δ. Καλλέ. 

Στη συνάντηση συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 100 απόφοιτοι ΠΛΗ με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ενώ συμμετείχε ένα μέλος ΣΕΠ από το πρόγραμμα ΠΛΗ,καθώς και συνεργάτιδα από τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΑΠ.

Κατά την διεξαγωγή της συνάντησης εκτός από την παρουσίαση στατιστικών στοιχείων για τον χρόνο σπουδών  και την αποφοίτους αλλά και αλλαγές που έχουν γίνει (και στο ΠΛΗ αλλά και στο ΕΑΠ τα τελευταία χρόνια) συζητήθηκαν οι εμπειρίες των αποφοίτων μέσα από τις σπουδές τους και καταγράφηκαν ορισμένες ιδέες για το τι θεωρούν χρήσιμο ή σημαντικό για τη συνέχεια.

Σχετικά ο κ.Δ.Καλλές αναφέρει:
 " Θυμούνται γενικώς ΑΡΝΗΤΙΚΑ την ποιότητα των βιβλίων. Σημειώνω πως πολλές ΘΕ έχουν ανανεώσει άρδην το υλικό τους, αλλά τα βιβλία συνεχίζουν να θεωρούνται ως το κατ’ εξοχήν «χαρακτηριστικό» υλικό για τη ΘΕ. Θυμούνται γενικώς ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ τη συμμετοχή τους στις ΟΣΣ και την επικοινωνία τους με τους καθηγητές.  Προβληματίστηκαν για την υιοθέτηση ηλεκτρονικών ΟΣΣ στο ΕΑΠ σε μαζική κλίμακα."
 

Με αφορμή την πρόσκληση ενός αποφοίτου να τοποθετηθούν με ανάταση του χεριού, τουλάχιστον 1 στους 3 απάντησε θετικά στο ερώτημα «αν οι σπουδές στο ΕΑΠ άλλαξαν τη ζωή σας».
 Κατά την άποψή μου, το «άλλαξε η ζωή μου» είναι ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ισχυρή διατύπωση, πολύ ισχυρότερη από το «έγινα επιστήμονας».
Εσείς Θεωρείται ότι το ΕΑΠ μπορεί ή έχει αλλάξει την ζωή σας; δώστε τις δικές σας προτάσεις στα σχόλιά μας.