Θεωρείτε πως τα Microsoft Office είναι τα καλύτερα και με διαφορά; Μπορεί και να μην έχετε άδικο. Ωστόσο μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν Office και το 2018 χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα ευρώ.
Έψαξα και σας παρουσιάζω τα καλύτερα Free Office για το 2018 και είναι εντελώς δωρεάν.

 OpenOffice από την Apache


Φυσικά μιλάμε για το OpenOffice ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν Office. Με νέα ανανεωμένη έκδοση για το 2018 την 4.1.4 σας το προτείνουμε. Η εγκατάσταση είναι απλή και γρήγορη.
Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο της Apache και επιλέξτε από το κάτω μέρος της σελίδας της το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε στο πλαίσιο για Γρήγορη Λήψη
Apache OpenOffice είναι ένα από τα δωρεάν Office που έχουν  εξελληνισμένο περιβάλλον.
Θυμίζει τα Microsoft Office 2003 και όσοι ήταν εξοικειωμένοι με αυτά και τα αναπολούν τότε θα αποκτήσουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα στην εργασία τους. Περιλαμβάνει προγράμματα αντίστοιχα των Word, Excel, Powerpoint, Access, Visio, και Equation Editor.

Libre Office 

 To LibreOffice είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας Ανοικτού Κώδικα, για διανομές GNU/Linux, Macintosh και Windows, η οποία σας παρέχει έξι (6) εφαρμογές, πλούσιες σε χαρακτηριστικά, για όλη την παραγωγή εγγράφων σας, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών διαχείρισης των δεδομένων σας:


Ο Επεξεργαστής κειμένων Writer, το Υπολογιστικό φύλλο Calc, η εφαρμογή Παρουσίασης διαφανειών Impress, το πρόγραμμα Σχεδίασης / Ζωγραφικής Draw, το πρόγραμμα Διαχείρισης μαθηματικών τύπων και Υπολογισμών Math και, τέλος, η εφαρμογή Βάσης δεδομένων Base.

Kingsoft Office


Αν και θεωρείται  από τα πρώτα δωρεάν Office έγινε δημοφιλές μέσα από την προώθησή του σε κινητά τηλέφωνα Android και tablets. Ωστόσο ο Kingsoft Office είναι το δωρεάν Office που πλησιάζει περισσότερο σε εμφάνιση το Microsoft Office από την έκδοση 2007 και μεταγενέστερες .

Στην νεότερη έκδοσή του περιλαμβάνει μόνο τρεις εφαρμογές, Writer, Spreadsheets και Presentation, που είναι αντίστοιχες του Word, Excel και Powerpoint.

Για ελληνικό περιβάλλον θα πρέπει να εγκαταστήσετε το αντίστοιχο πακέτο el-gr.zip που θα βρείτε στην σελίδα υποστήριξης. ακολουθείστε Review --> Set Spellcheck Language --> Install,

Ποιο από όλα να διαλέξω ;

Αυτό εξαρτάται από εσάς και τις ανάγκες που θα θέλατε να καλύψετε. Και τα τρία είναι αξιόλογα και τα καλύτερα Free Office για το 2018 που κυκλοφορούν.

Δοκιμάστε τα όλα, άλλωστε είναι δωρεάν! Αφήστε τα σχόλια σας και πείτε μας τις εμπειρίες σας από την χρήση τους.