Νέα έκτακτη αναβάθμιση των Windows


Νέα έκτακτη αναβάθμιση των Windows εξέδωσε η Microsoft για να διορθώσει μια προγενέστερη αναβάθμιση από την Intel για το κενό ασφάλειας των επεξεργαστών της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft το σαββατοκύριακο, η νέα αυτή αναβάθμιση των Windows 10 και κάποιων ακόμη παλαιότερων λειτουργικών έρχεται να καλύψει τα νέα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί και προκαλούσαν ακόμη και καταστροφή δεδομένων.

Σε μια αρκετά ασυνήθιστη κίνησή της η Microsoft έδειξε τις πρακτικές της Intel σχετικά με το ζήτημα των κενών ασφαλείας των επεξεργαστών της, σχολιάζοντας την πρόσφατη θεαματική ενίσχυση των οικονομικών της αποτελεσμάτων και τη συμπληρωματική έκθεση που αναφέρει πως η τελευταία αναβάθμιση μπορεί να προκαλέσει «απώλεια δεδομένων ή καταστροφή».

Πριν την πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Intel ανέφερε ότι οι αναβαθμίσεις ασφαλείας για να αντιμετωπίσει τα bugs με την ονομασία Spectre και Metldown, μπορούσαν να προκαλέσουν επανεκκίνηση των υπολογιστών ή άλλη παρόμοια λανθασμένη συμπεριφορά.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση ελέγχθηκε από την Microsoft και διαπιστώθηκε πως αποτελούσε πηγή προβλημάτων στους υπολογιστές κάτω από «συγκεκριμένες συνθήκες». Η εταιρεία προτρέπει στην ανακοίνωσή της όλους τους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως ξαφνικές επανεκκινήσεις κι άλλες αλλόκοτες συμπεριφορές του υπολογιστή τους, να κατεβάσουν την αναβάθμιση.
Πηγή