Με ανακοίνωσή της, η Microsoft,  ξεκίνησε η επόμενη μεγάλη και δωρεάν αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της με την ονομασία “Windows 10 October 2018″ και είναι  η δεύτερη μέσα στον ίδιο χρόνο  μετά την αναβάθμιση του Απριλίου. Αν και υπολογίζεται ότι δεν θα υπάρξει άλλη μεγάλη αναβάθμιση εντός του έτους, ας μοιραστούμε τα σχέδια αναβάθμισης των ενημερώσεων του Οκτωβρίου του 2018, και το πώς μπορείτε να λάβετε την ενημέρωση σήμερα, καθώς και ορισμένες βελτιώσεις στην εμπειρία ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμα

Κίνδυνος διαγραφής αρχείων με την αναβάθμιση των Windows 10


Πώς να αποκτήσετε την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018


Όπως και με τις προηγούμενες λειτουργίες των Windows 10, ο στόχος της Microsoft είναι να παραδοθεί η Ενημερωμένη έκδοση του Οκτωβρίου του 2018 σε μια κλιμακούμενη και ελεγχόμενη ανάπτυξη, για να προσφέρει μια μεγάλη εμπειρία ενημέρωσης για όλους. Ξεκινά με την παγκόσμια ανάπτυξη μέσω του Windows Update τις επόμενες εβδομάδες. Όπως και με τις προηγούμενες υλοποιήσεις, θα χρησιμοποιήσουν ανατροφοδότηση και τηλεμετρία σε πραγματικό χρόνο για την ενημέρωση της συσκευής σας όταν τα δεδομένα δείχνουν ότι η συσκευή σας είναι έτοιμη και ικανή. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να λάβετε την ενημέρωση. θα μεταφερθεί αυτόματα σε εσάς μέσω του Windows Update.

Μόλις ληφθεί η ενημέρωση στη συσκευή σας και είναι έτοιμη για εγκατάσταση, η Microsoft θα σας ειδοποιήσει με σχετικό μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή σας. Μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε ένα χρόνο ενημέρωσης, αυτόν που δεν θα σας διαταράξει, για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση και να επανεκκινήσετε το σύστημά σας. 


Στην τελευταία έκδοση των ενημερώσεων δυνατοτήτων των Windows 10, όπως και στη ενημέρωση του  Απριλίου του 2018, χρησιμοποιήθηκε η εκμάθηση μηχανών (ML) για τον εντοπισμό συσκευών που ήταν έτοιμες να ενημερωθούν, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά κλειδιά όπως δεδομένα συμβατότητας. Με τη μόχλευση της μηχανικής μάθησης η Microsoft έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει με ασφάλεια και γρήγορα την ενημέρωση του 10 Οκτωβρίου 2018 όπως του Απριλίου του 2018 που είναι πλέον η πιο διαδεδομένη έκδοση των Windows 10. Επιπλέον, η προσέγγισή της εταιρείας  σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη / ML στοχεύει στην ανάπτυξη και οδήγησε στο χαμηλότερο αριθμό αιτημάτων υποστήριξης για οποιαδήποτε έκδοση των Windows 10 μέχρι τώρα.

Στην ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018, επεκτείνεται η χρήση της μηχανικής μάθησης, επιλέγοντας "έξυπνα"  συσκευές που τα δεδομένα και οι ανατροφοδοτήσεις  προβλέπουν ότι θα έχουν ομαλή ενημέρωση.  Όπως και με την Ενημέρωση του Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθούν πρώτα οι κατάλληλες ενημερώσεις  προϊόντων  και οι ρυθμισεις τους,  όπως άλλωστε απαιτείται, για να διασφαλιστεί ότι όλες οι συσκευές θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία ενημέρωσης .

Θέλετε την ενημέρωση των Windows στις 10 Οκτωβρίου 2018 σήμερα; Ξεκινήστε ελέγχοντας με μη αυτόματο τρόπο τις ενημερώσεις


Παρόλο που σας συνιστούμε να περιμένετε έως ότου η ενημέρωση προσφέρεται στη συσκευή σας, εάν είστε προηγμένος χρήστης σε μια ενεργή έκδοση των Windows 10 και θα θέλατε τώρα να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018, μπορείτε να το κάνετε αυτό ελέγχοντας με το χέρι για ενημερώσεις. Στο πλαίσιο "Αναζήτηση" στη γραμμή εργασιών, πληκτρολογήστε " Έλεγχος για ενημερώσεις ". Μόλις εκεί, απλά κάντε κλικ στο "Έλεγχος για ενημερώσεις" για να ξεκινήσετε τη διαδικασία λήψης και εγκατάστασης. Εάν  η συσκευή σας έχει πρόβλημα συμβατότητας, δεν θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση της ενημέρωσης μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, ακόμη και αν έχετε "Ελέγξτε για ενημερώσεις". Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο που περιγράφει πώς να πάρετε την ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018 .
 

Για τους εμπορικούς πελάτες , η κυκλοφορία των Windows 10, έκδοση 1809 στις 2 Οκτωβρίου 2018, σηματοδοτεί την έναρξη ενός χρονοδιαγράμματος εξυπηρέτησης  εξαμηνιαίας εκπομπής καναλιών ("Στοχοθετημένη"). και ξεκινώντας με αυτή την έκδοση, όλες οι μελλοντικές ενημερώσεις δυνατοτήτων των εκδόσεων των Windows 10 Enterprise και Education που κυκλοφορούν γύρω στο Σεπτέμβριο θα έχουν ένα χρονικό διάστημα εξυπηρέτησης 30 μηνών. Προτείνουμε στους διαχειριστές IT να κάνουν το ίδιο μέσα στους οργανισμούς τους για να επικυρώσουν ότι οι εφαρμογές, οι συσκευές και οι υποδομές που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία τους, λειτουργούν καλά με τη νέα έκδοση πριν την αναπτύξουν ευρέως. 


 Η ενημερωμένη έκδοση είναι τώρα διαθέσιμη μέσω των υπηρεσιών Windows Server Update Services (WSUS) , του Windows Update for Business (WUfB) και της σταδιακής ανάπτυξης του SCCM (System Center Configuration Manager) .