Εδώ και λίγο καιρό η Google μέσα από τις σελίδες της ενημερώνει τους προγραμματιστές για το οριστικό και επίσημο πλέον, τέλος των υπηρεσιών της για όλα τα plugins (πρόσθετα ιστοσελίδων και σελίδων εφαρμογών) που αφορούν το  GooglePlus.

Google-pllatform-shutdown

 Η αρχή γίνεται από την 28 Ιανουαρίου 2019, όπου και σιγά σιγά οι χρήστες θα διαπιστώσουν  δυσλειτουργίες στα  plugins, και φυσικά το οριστικό τέλος η Google το προγραμματίζει για την 7 Μαρτίου 2019 όπου και θα πρέπει να ξεχάσουμε για πάντα υπηρεσίες όπως το +1 Button , +Follow Button ,Hangouts κτλ.

Συγκεκριμένα τα API`S που καταργούνται είναι
 
Google-plugins-shutdown
καθώς και τα

Google-plugins-shutdown
ενώ καταργείται και το API του Google+ Hangouts,  μιας και η Google αναφέρει ότι αν και αρχικά προοριζόταν αρχικά για την υποστήριξη κοινωνικών σεναρίων για τους καταναλωτές(όπως βίντεο κλήσεις) ως μέρος του Google+, τώρα όμως το Hangouts θα στραφεί και θα επικεντρωθεί σε περιπτώσεις επιχειρηματικής κυρίως χρήσης.

Αν και οι φήμες οργιάζουν για το κλείσιμο της ίδιας της υπηρεσίας Google+  ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η υπηρεσία αναμένεται να τερματιστεί τον Απρίλιο του 2019

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να ξέρετε Πως να κατεβάσετε τα Google+Plus δεδομένα σας πριν το μεγάλο κλείσιμο