Το 2019 έρχεται με μεγάλες αλλαγές για την Google και ιδίως για το Google Plus.
To Google Plus μια από τις γνωστότερες υπηρεσίες κοινωνικού δικτύου τερματίζει την λειτουργία του όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί, τον Απρίλιο του 2019, ενώ η Google κλείνει οριστικά τις υπηρεσίες και των Google Plus ΑΡΙ    

how-can-download-googleplus-data

Πως να κατεβάσετε τα Google+Plus δεδομένα σας πριν το μεγάλο κλείσιμο


Η διαδικασία είναι αρκετά απλή αλλά και αναγκαία. Για να κατεβάσετε τα δεδομένα σας από το Google Plus ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1ο

Επισκεφτείτε την σελίδα του Google Takeout. Είναι ένα  εύχρηστο εργαλείο που σας  επιτρέπει να κατεβάσετε οποιοδήποτε από τα δεδομένα του λογαριασμού σας Google που θέλετε, όλα από μια τοποθεσία.
google-takeout


Βήμα 2ο

Επιλέξτε τα δεδομένα Google+ που θέλετε να διατηρήσετε. Κυρίως εστιαστείτε και επιλέξτε τα
   + 1s
     Κύκλοι Google+
     Κοινότητες Google+
     Google+ Stream
     Hangouts
     Hangouts Ζωντανά
     Προφίλ

Ωστόσο αν θέλετε να κατεβάσετε και δεδομένα από άλλες υπηρεσίες Google που πιθανών χρησιμοποιείτε μπορείτε να το κάνετε ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας το πλαϊνό κουμπί επιλογής. Συνεχίστε την διαδικασία επιλέγοντας "ΕΠΟΜΕΝΟ".

sellect-google-plus-data

Βήμα 3ο

Το εργαλείο θα σας προτείνει να επιλέξετε τον τύπο του αρχείου (zip/tgz), το μέγεθος και την μέθοδο προβολής. Θα σας προτείνω να αφήσετε τις προεπιλεγμένες τιμές και κυρίως την μέθοδο προβολής σε ότι αφορά την λήψη του αρχείου σας, αν δεν διατηρείτε κάποιο λογαριασμό στο Cloud ή να έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε το αρχείο σας και εκτός υπολογιστή. Επιλέξτε το "Δημιουργία Αρχείου".

Google-plus-data-store

Βήμα 4ο

Θα πρέπει να περιμένετε για λίγα λεπτά μέχρι να ξεκινήσει το κατέβασμα του αρχείου σας και μπορείτε να παρακολουθείτε την διαδικασία από την γραμμή προόδου.


Βήμα 5ο

Μπορείτε να υλοποιήσετε παραπάνω από ένα αρχείο για τα δεδομένα σας. Τα αρχεία που έχετε δημιουργήσει μέχρι στιγμής θα σας εμφανιστούν στην λίστα ΄που και μπορείτε να επιλέξετε ποιό/ποιά θέλετε να κάνετε λήψη.
Google-plus-data-file
Ολοκληρώστε την διαδικασία επιλέγοντας "ΛΗΨΗ" , θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον Google λογαριασμό σας και θα λάβετε το αρχείο στον υπολογιστή σας επιλέγοντας OK.

download-google-plus-data-file

Αν έχετε απορίες ή σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας αφήνοντας τα σχόλια σας .