"Βραδιά του Ερευνητή" Επιστήμη και Τεχνολογία για όλους
Με βασικό σύνθημα ¨Επιστήμη για όλους. Επιστήμη για σένα¨ θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Ρέθυμνο, για μια ακόμη φορά, η "Βραδιά του Ερευνητή" την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η πανευρωπαϊκή αυτή ιδέα που έγινε θεσμός εδώ και14 χρόνια,έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου του επιστήμονα-ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας, κερδίζοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Για την Αθήνα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, με συμμετέχοντες στην διοργάνωση  των μεγαλύτερων ερευνητικων κέντρων της Αττικής καθώς και  πολλών επιστημονικών ενώσεων , φοιτητικών και μαθητικών ομάδων. Έχουν προηγηθεί μικρότερες διοργανώσεις (pre-events) στα ερευνητικά κέντρα που συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές.

Στον «Ελληνικό Κόσμο» θα παρουσιασθούν θέματα από τον χώρο της φυσικής, χημείας, βιολογίας, πληροφορικής, ρομποτικής, του διαστήματος, από επιστήμονες του CERN και του Ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος ESA., ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν ερευνητικά προγράμματα που αφορούν ένα βιώσιμο περιβάλλον, την ρύπανση της ατμόσφαιρας και των θαλασσών, την ανακύκλωση, τη νανοτεχνολογία, την αστροφυσική, τον σχεδιασμό φαρμάκων με Η/Υ, τη χρήση των αισθητήρων τόσο στον αέρα όσο και στα υδάτινα οικοσυστήματα.

 Η "Βραδιά του Ερευνητή" αποτελεί μια όμορφη πρόταση εξόδου για όλη την οικογένεια ώστε να περάσει ποιότικό χρόνο και αποκομίζοντας γνώσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφτείτε τους συνδέσμους http://www.researchersnight.gr/ και www.facebook.com/rengreece .

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ