Το πρόγραμμα Proof  of  Concept του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στοχεύει να δώσει την δυνατότητα στους ερευνητές να προωθήσουν τις ερευνητικές τους ιδέες και  να  τις  μετατρέψουν  σε  προϊόντα.


.Η διαδικασία μεταφοράς μιας καινοτομίας στο στάδιο της εμπορευματοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της ιδέας, το δυναμικό της αγοράς και το σχέδιο των εφευρετών, μπορεί να γίνει με:

α. την  παρουσίαση  του  ώριμου  προϊόντος  σε  ένα  ευρύ  φάσμα  επενδυτών,
ή

β. τη δημιουργία επιχείρησης η οποία θα προχωρήσει στην πιλοτική παραγωγή και διάθεση του προϊόντος.

Στο πρόγραμμα Proof of Concept μπορούν να υποβάλλουν ερευνητές και ερευνητικές εταιρείες από όλη την Ελλάδα. Η  διαδικασία  υποβολής  προτάσεων  και αξιολόγησης θα γίνεται κάθε 6 μήνες.

Τη  διαχείριση  του  προγράμματος  και  την  αξιολόγηση  των  προτάσεων  κάνει Συμβουλευτική  Επιτροπή  με  μέλη  τόσο  από  το  ελληνικό  όσο  και  το  διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα.

Το  πρόγραμμα  ProofofConcept  υποστηρίζεται  οικονομικά  από  Δωρητές. Ο προϋπολογισμός  του  προγράμματος  ανέρχεται  σε  500.000  €  ετησίως  για  την υποστήριξη  10  ιδεών  (μέχρι  50.000  για  κάθε  έργο).

Τα  έργα  που  απαιτούν περισσότερο χρόνο ωρίμανσης θα μπορούν να επεκταθούν για 6 επιπλέον μήνες χωρίς να αυξηθεί η οικονομική υποστήριξη τους. Κάθε έργο θα αξιολογείται συνεχώς και θα διακόπτεται η υποστήριξή του αν αξιολογηθεί αρνητικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 31ηΟκτωβρίου2019, μέσα από τη σελίδα του PSPPoC: http://www.psppoc.gr/register/,όπου μπορούν να υποβάλλουν και ερευνητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οι προτάσεις υποβάλλονται μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Πηγή ΕΑΠ