Λίγες είναι οι σοβαρές επιχειρήσεις στο χώρο του Front-end web development και του web design που είναι αμιγώς εξειδικευμένες πάνω στο αντικείμενο μιας και οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο χώρο του web design και του web development ως κύριο αντικείμενο τους έχουν τη δημιουργία διαφήμισης  και γενικά ανήκουν στο διαφημιστικό κλάδο. 

Πριν από λίγες μέρες αποτέλεσε χαρά μας να γνωρίσουμε από κοντά μία νεοφυής εταιρεία στο χώρο του front-end Web development στην Ελλάδα και το web design εξειδικευμένη στο UI/UX design και στα εργαλεία SEO. Μιλάμε φυσικά για την WebAnalysis μία εταιρεία αμιγώς ελληνική και τον ιδρυτή της Μηχανικό Λογισμικού κ. Δρακόπουλο Άγγελο. 

WebAnalysis σοβαρότητα και αξιοπιστία


 Η WebAnalysis εξειδικεύεται κυρίως στην ανάπτυξη, ανάλυση και κατασκευή ιστοσελίδων και eshops μέσα από τις διασημότερες πλατφόρμες όπως wordpress, opencart, woocommerce κτλ  Ενώ εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης με βάση τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές όπως UI/UX design, MobileFirst design, Responsive design σε συνδυασμό με front-end development με άριστο υπόβαθρο σε HTML5, CSS3, PHP και JavaScript. 

Ήταν καιρός στην Ελλάδα να υπάρξει μία επιχείρηση όπως η WebAnalysis  ώστε να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο του web development and web design μιας και οι περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αποτελούν διαφημιστικές εταιρείες. 

Χρησιμοποιούν ως εργαλεία προώθησης και διαφήμισης την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, αλλά δεν παύει να  είναι εταιρείες που συνήθως το επιστημονικό τους υπόβαθρο ανήκει στο χώρο του μάρκετινγκ και όχι στο development. Αν και αυτά τα δύο αλληλοϋποστηρίζονται σε κάποιο σημείο ωστόσο ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, με διαφορετικό σκοπό και  η διαφορετική φιλοσοφία ανάπτυξης.

Για να έχουμε ένα  τελικό προϊόν υψηλών προδιαγραφών θα πρέπει πρώτα να έχει περάσει από τα αρχικά στάδια της ανάλυσης, της σχεδίασης και στο τέλος της υλοποίησης. Στην WebAnalysis  τελικό προϊόν είναι η ιστοσελίδα και στόχος μας είναι να δημιουργούμε ένα προϊόν τέτοιο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του πελάτη ενώ συγχρόνως να προσφέρει μεγάλη και ευχάριστη εμπειρία χρήσης για τους επισκέπτες της.” αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO της επιχείρησης και συνεχίζει:

Σε αυτό μας βοηθάει η συνεχόμενη επικοινωνία με τον πελάτη, η ορθολογική διαχείριση των αναγκών, και η  στοχοθέτηση των προϊόντων μιας επιχείρησης.
Έτσι αποκτούμε μία πλήρη εικόνα ώστε να ξεκινήσουμε δημιουργώντας ρεαλιστικές προτάσεις από τα πρώτα κιόλας βήματα της σχεδίασης μιας ιστοσελίδας από το πώς θα εμφανίζεται ,σε ποιο κοινό απευθύνεται έως και ποιο σκοπό θα εξυπηρετεί.”

Για παράδειγμα σε ένα κόσμο που αλλάζει δυναμικά η αυξημένη χρήση κινητών συσκευών στην καθημερινότητά μας καθιστά απαραίτητο το MobileFirst σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop και για ακόμα πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις σε  UI σχεδιασμός (User Interface) αν θέλουμε μία ιστοσελίδα να εμφανίζεται ως εφαρμογή κινητών τηλεφώνων. 

Εκατομμύρια χρήστες επιλέγουν την κινητή τους συσκευή tablet ή smartphone για την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο για  ευκολία και αμεσότητα. Ένας απλός responsive design (ανταποκρινόμενος σχεδιασμός) δηλαδή η προσαρμογή απλά της σελίδας στα αντίστοιχα μεγέθη μιας οθόνης δεν επαρκεί. Με το mobile first design γίνεται ένας πιο εξειδικευμένος σχεδιασμός αποκλειστικά για τέτοιου τύπου κινητές συσκευές και σε οθόνες μικρών διαστάσεων. 

Όποιο σχεδιασμό και αν ακολουθήσουμε στόχος είναι η δημιουργία ανταποδοτικών ιστοσελίδων ώστε να γίνεται γρήγορα η απόσβεση του κόστους  κατασκευής. Δεν έχει νόημα να κατασκευάζουμε μία ιστοσελίδα και να ξέρουμε ότι η επένδυση αυτή του πελάτη δεν θα έχει αντίκρισμα.”  Στη WebAnalysis αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα όλους τους πελάτες, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού και κόστος με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα που επενδύουν και μας εμπιστεύονται. 

Η WebAnalysis πέρα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων ιστοσελίδων και eshop προσφέρει υπηρεσίες αναβάθμισης σε ήδη υπάρχουσες ιστοσελίδες με τις υπηρεσίες του Code Testing και  της Bελτιστοποίησης Ιστοσελίδων SEO.  

Στην υπηρεσία του Code Testing (ελέγχου κώδικα) γίνεται μια διαδικασία ελέγχων πολλαπλών σημείων, στο κώδικα, στη ταχύτητα φόρτωσης καθώς στο σχήμα της δομής της ιστοσελίδας. Λάθη ή παραλείψεις διορθώνονται με απευθείας παρέμβαση ώστε η ιστοσελίδα να αποκτήσει την αναγνωσιμότητα που της αρμόζει από τις μηχανές αναζήτησης.
Παράλληλα με την υπηρεσία Βελτιστοποίησης SEO στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και προώθηση της σελίδας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google.  

Κόστος κατασκευής και συντήρησης ιστοσελίδας στη WebAnalysis 

Πλέον η κατασκευή και η απόκτηση  μιας ιστοσελίδας για ένα επαγγελματία ή μια μια επιχείρηση δεν αποτελεί είδος πολυτελείας αλλά ανάγκη σε μια καθημερινότητα που αλλάζει και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που κάνει σοβαρά βήματα προς τον ψηφιακό κόσμο. Δεν μπορεί κανείς να μείνει πίσω σε πρακτικές προώθησης που ανήκουν στο παρελθόν.

Η WebAnalysis με γνώμονα την εξειδικευμένη γνώση της στο  e-Commerce Innovation Management δηλαδή στη διαχείριση καινοτομιών διαδικτύου προτείνει λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και με το οικονομικό σας προϋπολογισμό που διαθέτετε, όσος και αν είναι αυτός.
Ξέχωρα του κόστους κατασκευής θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το κόστος συντήρησης- διαχείρισης, καθώς και το κόστος φιλοξενίας ή Hosting μιας ιστοσελίδας.

Πέρα λοιπόν ότι η WebAnalysis εγγυάται το χαμηλό κόστος κατασκευής και τιμών, θα σας προτείνει λύσεις που ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης ή ακόμα μπορεί να μηδενίσουν σχεδόν το κόστος φιλοξενίας, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες των πελατών της.

Υποστήριξη και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής ιστοσελίδας.

Τόσο κατά την διαδικασία κατασκευής όσο και μετά η WebAnalysis δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. 

Ο πελάτης έχει την πλήρη εικόνα προόδου μέσα από την σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου και τον απόλυτο έλεγχο στους χρόνους παράδοσης και ολοκλήρωσης της ιστοσελίδας του. Ξέρει με άλλα λόγια από την αρχή το πόσο θα στοιχίσει και το πότε θα του παραδοθεί χωρίς κρυφές χρεώσεις, χωρίς ψιλά γράμματα. 

Επιπρόσθετα με την παράδοση γίνεται και η εκπαίδευση του προσωπικού της επιχείρησης στην χρήση της αντίστοιχης πλατφόρμας στην οποία έχει φτιαχτεί η ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα η WebAnalysis μπορεί να σας υποστηρίξει για πολύ καιρό με προτάσεις Management της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης.

Επισκεφθείτε την σελίδα της WebAnalysis και κλείστε το ραντεβού σας για να γνωρίσετε από κοντά τις υπηρεσίες της. Άλλωστε είναι δωρεάν