Η άσκηση αυτή ζητά την κατανόηση της λειτουργίας μιας ObjectDB και την αλληλεπίδραση της με χρήση Java. Γενικά χαρακτηρίζεται δύσκολη άσκηση αν δεν έχετε κατανοήσει πλήρως τις ιδιότητες μιας  ObjectDB και τις δυνατότητες των Entity Class.


Κατανοήστε εξ αρχής τι σας ζητά κάθε ερώτημα. Ξεκινήστε φτιάχνοντας την βάση για να μπορέσετε να διασταυρώνετε τα αποτελέσματά σας. Στην συνέχεια υλοποιήστε τα ζητούμενα και στο τέλος το πρώτο υπό ερώτημα.

Βασιστείτε περισσότερο στις δυνάμεις της Java και αυτές που έχετε αποκτήσει στον προγραμματισμό και όχι στην SQL. Άλλωστε η SQL στις Entity Class είναι σχεδόν περιττή. Αυτό θα το έχετε ίσως διαπιστώσει από τα λιγοστά ερωτήματα που υπάρχουν μέσα στις Entity Class.

Αν δεν μπορέσετε να υλοποιήσετε αυτή την συγκεκριμένη άσκηση τότε καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε το τι πιστεύετε ότι έχετε αποκτήσει ως γνώση, και να διαβάσετε εντονότερα. Και αυτό γιατί, η άσκηση αυτή είναι ο προπομπός για την 3η ΓΕ που θα δυσκολέψει περισσότερο.

Αν δεν έχετε κατανοήσει πλήρως την ObjectDB  τότε στην σελίδα μας Downloads/ Εφαρμογές   θα βρείτε σχετικό link με τα πάντα για τις ObjectDB. Ακόμα στην ανάρτηση "Πως Δημιουργούμε POJO (Plain Old Java Objects) και Entity Class στο NetBeans με wizard βήμα-βήμα " θα βρείτε ένα χρήσιμο οδηγό για να υλοποιήσετε την άσκηση σας.

Καλή συνέχεια στην μελέτη σας και καλές γιορτές.

Διαβάστε: Υλοποίηση της 2ης ΓΕ 2015-16 -ΠΛΗ24