Η μυστική μέθοδος για το ξεκλείδωμα (unlock) του iPhone 5c που χρησιμοποιήθηκε για το τηλέφωνο ενός από τους σκοπευτές του San Bernardino δεν μπορεί να λειτουργήσει σε νεότερα μοντέλα, δήλωσε ο Διευθυντής του FBI, James Comey.

"Έχουμε ένα εργαλείο που λειτουργεί σε ένα στενό εύρος τηλεφώνων,"
δήλωσε σε Comey σε συνέδριο για την κρυπτογράφηση και την επιτήρηση στο Kenyon College στο Οχάιο αργά την Τετάρτη.
Ο Comey πρόσθεσε ότι η τεχνική αυτή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει για το iPhone 5S και τα μεταγενέστερα μοντέλα iPhone 6 και 6s. Το μοντέλο  iPhone 5c εισήχθη το 2013 και έκτοτε έχει διακοπεί από την Apple, αφού νεότερα μοντέλα έχουν γίνει διαθέσιμα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι είχε ξεκλειδώσει το iPhone του σκοπευτή του  Σαν Μπερναρντίνο με τη βοήθεια
τρίτων, αγνώστων στοιχείων,  ξεκινώντας έτσι μια μεγάλη  νομική σύγκρουση  με την Apple Inc  αλλά αφήνοντας τα όρια των δυνατοτήτων του  για την αποκρυπτογράφηση  θολά.
 
Καθώς η τεχνική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σπάσει σε νεότερα μοντέλα, όπως βεβαιώνουν οι αρχές,  θα πρέπει πιθανότατα να στηρίζουν τις ελπίδες τους στην  Apple για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στις συσκευές που εμπλέκονται σε άλλες περιπτώσεις.



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης να αναγκάσει την Apple να ξεκλειδώσει ένα iPhone 5S που σχετίζεται  σε μια έρευνα ναρκωτικών. Οι Εισαγγελείς στην περίπτωση αυτή, δήλωσαν ότι θα ενημερώσουν το δικαστήριο μέχρι τις 11 Απριλίου για το αν θα υπάρξει κάποια  "πρόοδος" στο αίτημά για την βοήθεια της Apple.

Αν η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδιώκει την υπόθεση, η εταιρεία τεχνολογίας θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει την  νομική οδό για να αναγκάσει το FBI να αποκαλύψει ποια ήταν η τεχνική που χρησιμοποίησε και την μυστική μέθοδό του για το unlock του iPhone 5c.

Διαβάστε ακόμα: Νέο iPhone ξεκλειδώνει το FBI

IT Special Advisor